A- en B-selectie Oranje Dames speelden onderling oefenwedstrijd

Lacrosse-interland Nederland - Hong Kong op Harga afgelast wegens COVID-19-besmetting

Lacrosse-interland Nederland - Hong Kong op Harga afgelast wegens COVID-19-besmetting

LACROSSE - Bezoekers van de voetbalvelden op Harga vroegen zich gisteren af waarom zij borden zagen met teksten 'Hong Kong'. Die hingen er omdat er op het veld van HBSS interlands zouden zijn tussen de nationale dames-lacrosseteams van Nederland en Hong Kong. Deze gingen echter niet door wegens COVID-19 besmetting binnen de selectie van Hong Kong.

Lacrossklein

Het nationale damesteam van Hong Kong is eerder deze week in Schiedam gearriveerd en zou 's ochtends op het kunstgrashoofdveld van HBSS een oefeninterland spelen tegen de Nederlandse B-selectie van de dames en vervolgens 's middags op hetzelfde veld tegen de Nederlandse A-selectie. Deze oefenwedstrijden zijn ter voorbereiding op de wereldkampioenschappen die 29 juni beginnen in Towson, Maryland in de Verenigde Staten.

Omdat Hong Kong wegens de COVID-19-besmetting binnen de selectie niet kon spelen, speelden de A- en B-selectie van Nederland tegenelkaar. Je ziet in dit artikel enkele foto's van deze onderlinge wedstrijden op Harga van gistermiddag.

Lacrosse bestaat reeds sinds de negentiende eeuw en is populair in onder meer Canada en de VS. Zowel Hong Kong als Nederland doen mee aan de wereldkampioenschappen in Towson. Het is een teamsport die zowel bij de dames als de heren met tien spelers in het veld gespeeld wordt. Er mag worden doorgewisseld. Het karakter van de dames- en de herensport verschilt wel. Bij de heren is het een contactsport. De heren dragen dan ook meer beschermende kleding en een helm. Lees meer over lacrosse in ons eerdere artikel. Bij de dames is wél een 'bitje' (gebitsbescherming) verplicht, een oogbeschermer wordt aanbevolen. De dames mogen op elkaars stok slaan, maar elkaar niet fysiek raken. 

Foto's door Louise Melchers

Lacrosskleinpubliek

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

12-06-2022