Er zijn vandaag lacrosse-wedstrijden bij HBSS

Er zijn vandaag lacrosse-wedstrijden bij HBSS

LACROSSE - Via bemiddeling van Sportpark Harga en de Nederlandse Lacrosse Bond is het tot stand gekomen dat HBSS vandaag als gastheer optreedt voor team Hong Kong Lacrosse.

Het is een teamsport die op het veld met 10 spelers per team wordt gespeeld. Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. De lacrossebal is een harde rubberen bal met een gewicht tussen de 142 en 149 gram, en is in grootte vergelijkbaar met een tennisbal (bron Wikipedia, zie verder onder deze link). 

Sinds gisteren traint het nationaal Hong Kong team op Harga en vandaag, zaterdag 11 Juni , staan er wedstrijden op het programma. Het Nederlands beloftenteam zal om 11.00 uur spelen tegen een team uit Hong Kong en om 14.30 uur staat de wedstrijd tussen beide A-teams op het programma staat. Voor Nederland is het de laatste serieuze test voordat het team deelneemt aan de WK Lacrosse.

Na deze wedstrijden traint Hong Kong nog een aantal maal en speelt het later in de week, woensdag 15 Juni, tegen Lacrosse Team Rotterdam.

Foto: Lacrosseteam gespeeld op de Johns Hopkins University in de VS, foto door Ravs62687 at the English Wikipedia - Originally uploaded to the English Wikipedia by Ravs62687, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1550821
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hopkins_lax.jpg

11-06-2022