Cuisine Culinaire Rijnmond is geopend in Schiedam

Kookclub gaat spits afbijten met Italiaans maandmenu

Kookclub gaat spits afbijten met Italiaans maandmenu

SCHIEDAM - Kookclub 'Cuisine Culinaire Rijnmond' heeft gisteren zijn nieuwe ruimte aan de Westmolenstraat 6 in Schiedam officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde onder het genot van een drankje - en vanzelfsprekend - een hapje.

door Jan Schrijver

stuidok

In verband met de coronamaatregel waren niet alle 140 leden van de club uitgenodigd, maar uitsluitend de 'chefs' en de commissieleden.

De kookclub Cuisine Culinaire Rijnmond begon in 1982 in Sociëteit De Harmonie in Rotterdam, ging vervolgens naar manege Rijerbos in Ridderkerk en daarna naar Schiedam (Tromphof). Vanaf november 2001 was de club gevestigd aan de Mercuriusstraat, op een industrieterrein in Vlaardingen. Daar beschikte de club over meer vierkante meters dan op de nieuwe locatie in Schiedam.

"Het is op onze nieuwe plek iets kleiner, maar we beschikken wél over alle faciliteiten die we nodig hebben, zoals een fraaie keuken, een aparte spoelruimte voor de afwas, een separate voorraadkamer met koelkasten en klimaatkasten voor de wijn", zegt voorzitster Marion Martijn. "Het ziet er heel gezellig uit binnen. Bovendien, als je hier naar buiten gaat sta je midden in een historische binnenstad met de schilderachtige Lange Haven en de hoogste molens ter wereld. De kookstudio en de omgeving hebben veel meer uitstraling dan een ruimte op een industrieterrein. We verwachten dat er van onze nieuwe kooklocatie een aanzuigende werking op nieuwe leden zal uitgaan."

zalmk

De in 1982 opgerichte kookclub kan nieuwe leden goed gebruiken. Er waren tegen de tweehonderd leden, maar de afgelopen jaren is het ledental geleidelijk teruggelopen. Door de coronamaatregelen kon de club de afgelopen tijd niet fysiek bijeen zijn om gezamenlijk te koken.

Dat waren niet bepaald gunstige omstandigheden om aan het ledental te werken. Niet alleen door de betere uitstraling van de nieuwe locatie, maar ook door het vernieuwen van de website en door met activiteiten in te haken op festiviteiten in Schiedam wil de club weer richting de tweehonderd leden gaan. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website en worden uitgenodigd om twee keer - gratis en vrij van verplichtingen - mee te doen. Er zijn clubs met alleen mannen, clubs met alleen vrouwen en gemengde clubs. 

Cuisine Culinaire Rijnmond is een kookvereniging van amateurkoks en -kokkinnen. "Voor alle duidelijkheid, we zijn geen kookschool, maar een club van mensen met als liefhebberij koken. Hierbij is het gezelligheidsaspect ook erg belangrijk", zo benadrukt Marion Martijn. De honderdveertig leden van nu zijn verdeeld over twaalf brigades die elk uit tien tot zestien leden bestaan. Elke brigade komt één keer in de maand bijeen om te koken. 

In elke brigade is één van de leden de chef. De menucommissie van de club stelt maandelijks het menu vast. Elke maand wordt onder regie van de chef - door de chef en de andere brigadeleden - het maandmenu gekookt. Het eerste menu dat in Schiedam gekookt gaat worden, heeft het thema 'Italiaans': 1. conghiglie , 2. preisoep, 3. scaloppine, 4. zalm en 5. sinaasappelcake. 

Meer informatie over de kookclub: https://www.cuisinerijnmond.nl/

Vóór de coronacrisis maakte 'Kookstudio door Annabel' gebruik van de kookstudio Vandekook aan de Westmolenstraat in Schiedam.

Hier lees je ons eerdere artikel over Cuisine Culinaire Rijnmond:
https://www.deschiedammeronline.nl/bedrijfsnieuws/details/cuisine-culinair-rijnmond-verhuist-van-vlaardingen-naar-schiedam

Foto boven het artikel: v.l.n.r. bestuursleden Annemiek Visscher, Rob Versloot, Marion Martijn en daarnaast de eigenaars van de kookstudio Vandekook (drie generaties Van Velzen, Ernst, Nico, Flemming en Barbara)

ccbord (2)

 

03-07-2021