Geen strafbare feiten vastgesteld bij kluisjescontrole Sg Spieringshoek

Geen strafbare feiten vastgesteld bij kluisjescontrole Sg Spieringshoek

SCHIEDAM - Vandaag heeft een preventieve kluiscontrole plaatsgevonden bij Sg Spieringshoek. In de gecontroleerde bijna dertienhonderd kluisjes werden geen voorwerpen aangetroffen die op strafbare feiten duiden.

Met enige regelmaat laten wijkagenten hun gezicht zien op de middelbare scholen in Schiedam. Zo gaan zij in gesprek met de klas en kunnen kinderen bij hen aankloppen met vragen. Ook worden op alle middelbare scholen in Schiedam met enige regelmaat controles gehouden van de kluisjes op strafbare feiten zoals wapenbezit en bezit van drugs. Burgemeester Lamers gaf onlangs in een gesprek met de pers nog aan dat er bij dergelijke preventieve kluisjescontroles op scholen wel vondsten worden gedaan en dat het daarbij niet uitmaakt bij welke schooltypes er gecontroleerd wordt. Het zou een misvattting zijn te veronderstellen dat op bijvoorbeeld het Gymnasium bij dergelijke controles niets gevonden zou worden, zo zei de burgemeester.

Vandaag was het dus de beurt aan de Sg Spieringshoek voor een complete controle van de kluisjes. Met meerdere agenten en conciërges van de school werden de controles uitgevoerd. "Geen strafbare feiten aangetroffen", zo laat wijkagent Izak van der Vliet na afloop van de controle weten. 

Foto: bron Izak van der Vliet, Politie Schiedam

16-11-2021