Grand Gold voor de GinCityGin

Kleinste distillateur in Schiedam wint drie awards in Frankfurt

Kleinste distillateur in Schiedam wint drie awards in Frankfurt

SCHIEDAM - Bij de Frankfurt International Trophy, een internationale competitie voor wijnen, bieren en gedistilleerd die jaarlijks in Duitsland wordt gehouden, is de kleine ambachtelijke distillateur Serious Bee Distillers, driemaal in de prijzen gevallen.

De jury kreeg in het totaal ruim vierduizend dranken te proeven. Uit 46 landen werden 2760 wijnen, 696 bieren en 663 sterke dranken ter beoordeling ingezonden. Het proeven vindt jaarlijks in het centrum van Frankfurt plaats in het uit 1870 daterende historische gebouw 'Gesellschaftshaus Palmengarten' (in deze Facebookpost zie je foto's van de hal waarin wordt geproefd). In de 2023-proeverij die het afgelopen weekend plaatsvond, ontvingen in het totaal 182 samples een Great Gold Medal (92 punten of meer in de beoordeling), 876 samples een Gold Medal (85 punten of meer) en 262 samples een Silver Medal (80 punten of meer).

gingold

De GinCityGin van Serious Bee Distillers werd beloond met de hoogste onderscheiding, de Grand Gold 2023 medaille. De Serious Bee Gin kreeg de Gold medaille. Ook de honingwijn Clutius & Clusius Finest Mead kreeg een onderscheiding, te weten de zilveren. 

Op de website van de Frankfurt International Trophy kan iedereen zijn persoonlijke proefnotities met betrekking tot genoemde producten posten (zie de hierboven gegeven links). 

De gin werd twee jaar terug in april gelanceerd. Dat lees je in GINCITYGIN is een omgekeerd ontwikkelde stoere gin

Serious Bee Distillers is nog gevestigd aan de Van Heekstraat in Schiedam in het voormalige ONS-Gebouw. Het deel van het gebouw waarin deze microdistillateur is gevestigd gaat binnenkort tegen de vlakte. Het bedrijf is op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte. Lees ook: Deel ONS-Gebouw gaat tegen de vlakte en Crowdfundcampagne
Om verhuizing Serious Bee Distillers en BeeSerious te bekostigen

Foto boven: Alwine van Winsen en Rob van der Gaag, eigenaars van Serious Bee Distillers, tonen hun met Grand Gold beloonde product (foto door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online)

Update woensdag 19-4-2023
Serious Bee Distillers kreeg vanochtend de mededeling uit Frankfurt dat de distillateur uit Schiedam een extra award toegekend heeft gekregen, namelijk die van de beste distillateur van Nederland. Bijgaand logo (zie onder) mag daarom gevoerd worden door Serious Bee Distillers.

thumbnail_2023-Best-Distillery-2023-Netherlands

17-04-2023