Bij VvE Platform zijn kleine VvE's nog ondervertegenwoordigd

Bij VvE Platform zijn kleine VvE's nog ondervertegenwoordigd

SCHIEDAM - Vorige week is voor ruim zeventig aanwezigen de informatieavond van VvE Platform Schiedam gehouden in Ontmoetingscentrum de 5 Molens. Sprekers waren Kees Oomen, Fiona Hamberg en Piet van Herwijnen.

Kees Oomen besprak de gevolgen voor verenigingen van eigenaren (VvE's) van de energietransitie, zoals met betrekking tot laadpalen en de aanpassing van de Notificatieregeling. Dit is uit de aard der zaak een nogal technisch verhaal, dat door Oomen op een ook voor niet-techneuten begrijpelijke manier is verteld. 

Fiona Hamberg van het Nationaal Warmtefonds ging in op de financieringsmogelijkheden voor een VvE met betrekking tot verduurzamen van appartementengebouwen. Niet alleen de gemeente biedt financieringsmogelijkheden, maar ook het Nationaal Warmtefonds doet dat. De verschillen werden belicht. 

Piet van Herwijnen ging in op mogelijke agressie binnen VvE's en hoe bestuurders van VvE's hiermee kunnen omgaan. 

Het aantal bij VvE Platform Schiedam aangesloten VvE's bedraagt momenteel 388. Met name de kleinere VvE's zijn ondervertegenwoordigd, zo geeft bestuurslid Walther van Houten aan. Zowel voor grote als kleine VvE's is aansluiting bij het platform gratis. Bestuursleden en leden van technische commissies van aangesloten VvE's kunnen gratis de bijeenkomsten bezoeken. Ook op andere manieren wil het platform kennis vastleggen en ontsluiten voor de aangesloten VvE's. "Met onze bijeenkomsten zijn we ten gevolge van de coronacrisis enige tijd minder actief geweest. Nu we weer begonnen zijn, hebben we naar aanleiding van de vorige week gehouden informatieavond veel positieve reacties gekregen. Dat geeft extra energie aan ons bestuur om onze activiteiten als platform verder te gaan uitbreiden. Een extra activiteit die eraan komt, is een tweedaagse cursus voor VvE-bestuurders en technische-commissieleden. Die organiseren we met 'Appartement & Eigenaar'. Aan het volgen van deze cursus zullen kosten verbonden zijn", zo besluit Van Houten. Deze cursus is op op 9 en 23 november 2023. Zie verder onder deze link.

Walther van Houten wijst erop dat de kleinere VvE's op laagdrempelige manier kennis kunnen maken met VvE Platform Schiedam. Op vrijdag 3 november 2023 houdt het Servicepunt Woningverbetering Schiedam de 'Dag van de kleine VvE' in het Wennekerpand. De dag van de kleine VvE is bestemd voor appartementseigenaren in een VvE met maximaal 7 appartementen in Schiedam. Deelname is gratis. De dag begint om 9.30 uur. Er zijn verschillende workshops bij te wonen. Er is een informatiemarkt, waarop ook VvE Platform Schiedam aanwezig zal zijn. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier.

Een eerder artikel (interview met bestuursleden Walther van Houten en Arie van Wingerden) vind je hier: Nieuw bestuur en vernieuwde website VVE Platform Schiedam

Foto: volle bak bij de informatieavond in OC 5 Molens (foto Stichting Olivier)

19-10-2023