En wat vind jij als burger?

JW vraagt Hans Verlinde waar een nieuwe burgemeester aan moet voldoen

JW vraagt Hans Verlinde waar een nieuwe burgemeester aan moet voldoen

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer sprak met Hans Verlinde, lid Kennisnetwerk Burgerbetrokkenheid Schiedam, voormalig gemeenteraadslid, over de te maken keuze van een nieuwe burgemeester. De huidige burgemeester, Cor Lamers, hangt zijn ambtsketen over enkele maanden aan de wilgen.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Het door de burgers kiezen van de burgemeester zou mooi zijn (in Vlaardingen is dit een keer gedaan), maar het zit er niet in, want zelfs een voorstel voor burgerberaad dat anderhalf jaar geleden is neergelegd heeft nog niet tot een besluit geleid, merkt Hans Verlinde op.

Van het begin af aan betrokkenheid bij de Schiedammer en communicatieve vaardigheid worden meerdere malen door Hans Verlinde genoemd als vereisten aan een nieuwe burgemeester.

Over de relatie van de huidige burgemeester met de gemeenteraad zegt Verlinde: "Hij is niet echt iemand die de raad uitdaagt om met ideeën te komen en hij is niet echt bindend. Er zijn raadsleden die soms vervelende vragen stellen, soms ook insinuerend, maar je kunt daar ook anders dan kapittelend mee omgaan, dat moet anders."

Wil je reageren en/of jouw tips geven waaraan een nieuwe burgemeester van Schiedam moet voldoen, dan kan dat onder deze Facebookpost.

Lees ook onze eerdere artikelen:
Op 1 juni 2023: Cor Lamers stopt als burgemeester van Schiedam

'Uw vraag vinden wij ongepast en beantwoorden wij daarom niet'
Raadslid stelt vragen over vraag die college niet beantwoordt

Foto: Hans Verlinde in Sveaparken (foto door Jan Willem de Boer)

01-03-2023