'Uw vraag vinden wij ongepast en beantwoorden wij daarom niet'

Raadslid stelt vragen over vraag die college niet beantwoordt

Raadslid stelt vragen over vraag die college niet beantwoordt

SCHIEDAM - Fractievoorzitter Maarten Reuderink van Ouderenpartij Schiedam (OPS) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over een eerder gestelde vraag van hem die door het college niet is beantwoord. Het college noemt de desbetreffende vraag 'ongepast'. De vraag betreft het tegelijkertijd afsluiten van twee verbindingswegen in Schiedam Noord.

In ons artikel van 15-1-2023 kun je de gestelde vragen, waaronder de door het college gewraakte (vraag 3.), lezen: Waarom zijn 2 verbindingswegen in Groenoord tegelijk dicht?

Onder deze link lees je in het gemeentelijke systeem de beantwoording van de andere vragen en het niet beantwoorden van vraag 3.

Hieronder lees je de gisteren door Maarten Reuderink gestelde vragen en de inleiding erop:

"Schriftelijke vragen beantwoording schriftelijke vragen 23UIT00536

Geacht college,

In de beantwoording van mijn schriftelijke vragen weigert u een vraag te beantwoorden en daarbij beroept u zich op het coalitieakkoord.

Laat ik voorop stellen dat ik u uw coalitieakkoord van harte gun. Misschien zou u ook ooit nog eens gedurende periode tot een collegeprogramma kunnen komen. Het is maar een tip.

Toch leidt een en ander tot de volgende vragen:

Kunt aangeven wat de wettelijke status van een coalitieakkoord is

Kunt u aangeven hoe een collegeakkoord en niet het door de hele raad vastgestelde reglement voor u blijkbaar een leidraad is om vragen wel of niet te beantwoorden?

Met mvg,

Maarten Reuderink"

Foto: (c) De Schiedammer Online

 

24-02-2023