Organisatie 'Beste Raadslid van Nederland' reageert:

Journalist en opvolgend raadslid zijn verwijderd als genomineerden

Journalist en opvolgend raadslid zijn verwijderd als genomineerden

SCHIEDAM - Vorige week hebben wij aandacht besteed aan de landelijke verkiezing 'Beste Raadslid van Nederland'. Hiervoor kunnen zittende raadsleden genomineerd worden. Onder de 4 Schiedamse nominaties troffen we echter 2 niet-raadsleden aan. Wij vroegen de organisatie: "Hoe houden jullie de valse nominaties buiten de deur?" Hieronder lees je de reactie van de organisatie van deze verkiezing.

"De organisatie van de verkiezing beste raadslid van Nederland las het artikel over de nominaties van de Schiedamse raadsleden Ergin en Reuderink. Graag willen wij reageren op jullie vraagtekens bij de check van de nominaties.

Een paar keer per dag controleren we de nieuwe nominaties op misverstanden en fouten. Een doublure komt voor, deze voegen we samen. Maar ook worden er personen genoemd die niet voor deelname in aanmerking komen, omdat ze geen raadslid zijn.

Burgercommissieleden en een journalist bijvoorbeeld, die halen we weg. De inzending, net als die van een enkele andere personen die niet voor deelname in aanmerking komen, is verwijderd."

Lees hier ons eerdere artikel:
Wat is waarde van verkiezing als ook journalist SchieTV genomineerd kan worden?
Raadsleden Ergin en Reuderink genomineerd voor 'beste raadslid van Nederland'

Bij een check van de nominaties zien we dat de journalist die genomineerd was en het opvolgend raadslid dat zich genomineerd had door de organisatie verwijderd zijn. De genomineerde Schiedamse raadsleden Dogukan Ergin (DENK) en Maarten Reuderink (OuderenPartij Schiedam) zijn in aantal stemmen voor de verkiezing Beste Raadslid sinds 16-2-22 gegroeid van 573 naar 1338 respectievelijk 6 naar 8. Erbij gekomen is de nominatie van CDA-raadslid Jaap Pegtel. Die staat op 2 stemmen.

Hier vind je de website van deze verkiezing.

 

22-02-2022