Bibliotheek Schiedam opent Sinterklaaspaleis in Korenbeurs op afspraak

Individueel bezoek aan Sinterklaaspaleis wordt tóch mogelijk

Individueel bezoek aan Sinterklaaspaleis wordt tóch mogelijk

SCHIEDAM - Vrijdagavond na de coronapersconferentie van het kabinet besloot de bibliotheek dat individuele bezoeken aan het Sinterklaaspaleis in de Korenbeurs niet mogelijk waren. Daar komt de bibliotheek nu op terug. Er is na beraad een tussenoplossing gevonden. Individueel bezoek is mogelijk op voorwaarde dat vooraf een tijdslot wordt gereserveerd. Hieronder lees je de details in het zojuist door de bibliotheek uitgebrachte persbericht.

"Reserveer je persoonlijke ontmoeting met Sinterklaas"

"Het leek zo’n feestelijk weekend te worden, totdat de nieuwe coronamaatregelen roet in het eten gooiden. De geplande opening van het Sinterklaaspaleis voor het grote publiek werd na overleg met sinterklaas, hoofdpiet en de Bibliotheek Schiedam uitgesteld. Sinterklaas is inmiddels bijgekomen van de drukke intocht op het Stadserf. Afgelopen weekend zijn hij en zijn pieten en de bibliotheek even rustig bijelkaar gaan zitten. De oplossing was gelukkig snel bedacht, wie had iets anders verwacht? Het Sinterklaaspaleis gaat in de loop van deze week open op afspraak. Reserveer ‘n tijdslot, kom langs met je familie en geniet van al het Sinterklaas-vermaak!

Volgens een gezamenlijk gemaakt rooster brengen alle aangemelde groepen 1 tot en met 4 van de Schiedamse basisscholen de komende weken een bezoek aan het Sinterklaaspaleis met hun klas. Vanochtend stonden de kindertjes van de eerste school met gespannen gezichtjes buiten te wachten. Wat hadden ze er ‘n zin in!

Alle andere kinderen, ouders en grootouders kunnen in de loop van deze week een persoonlijke afspraak maken om sinterklaas in het Sinterklaaspaleis te ontmoeten. Kijk op de website en bepaal op welke dag en hoe laat je met je familie wil langskomen. Reserveer een tijdslot en dan kun je de sint persoonlijk ontmoeten!! Is dat niet leuk? 

Sint-korting
Lukt het niet om een afspraak met de sint te maken, dan krijg je nog steeds een leuk cadeau van sinterklaas. Sint vindt lezen namelijk heerlijk, maar bovenal ontzettend belangrijk. Daarom geeft sint maar liefst 35% korting op een bibliotheekabonnement. Is dat geen leuk sinterklaascadeau?

Praktische informatie
Alle informatie over het Sinterklaaspaleis en het reserveren van een tijdslot staat in de loop van deze week op https://www.debibliotheekschiedam.nl Het Sinterklaaspaleis is gratis te bezoeken. Bezoekers vanaf 13 jaar vragen we een mondkapje te dragen. Voor het Sinterklaaspaleis is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Foto: De eerste klas staat maandag in de rij om het Sinterklaaspaleis in de Korenbeurs binnen te gaan

Hier lees je ons eerdere artikel:
Sinterklaas-inloopzondagen in bieb en bijbehorende programma komen te vervallen
Sinterklaaspaleis in Korenbeurs blijft wél open voor de schoolbezoeken

15-11-2021