Een video-impressie:

Duizenden kinderen ontvangen sinterklaas en roetveegpieten op Stadserf

Duizenden kinderen ontvangen sinterklaas en roetveegpieten op Stadserf

SCHIEDAM - Sint-Nicolaas is vanmiddag aangekomen op het Stadserf. Jan Willem de Boer maakte een impressie.

Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam was, als decennialange volger van het Madrileens bisschoppelijk huis, uiteraard van de partij en sprak natuurlijk met burgemeester Lamers, met de sint en zijn pieten.

Vorig jaar ging de ontvangst van de sint wegens corona niet door. Het was ook in 2021 nog even spannend met het toenemen van de coronabesmettingen of de ontvangst wel door kon gaan. Premier Rutte maakte gisteravond in de corona-persbijeenkomst duidelijk dat de burgemeesters daar zelf over mochten beslissen. Lamers besloot tot doorgaan. Al vroeg werd het evenemententerrein op het Stadserf zoals dat gepland was opgebouwd vandaag. 

De burgemeester gaf tegen Jan Willem de Boer aan zo'n 3000 à 4000 kinderen te tellen tijdens het sinterklaas-evenement. Er was geen corona-toegangsbewijs nodig voor toegang tot het geheel afgehekte evenemententerrein. 

Niet alleen corona maar ook de kleur van de pieten was wel een dingetje deze jaargang van de sinterklaas-ontvangst. "Ieder jaar is het weer spannnend hoeveel en welke pieten u meeneemt sinterklaas", zei de burgervader tegen de goedheiligman. Versneld werd er dit jaar afscheid genomen van de zwarte pieten en ging men in Zwart Nazareth geheel over op roetveegpieten. Boven het artikel zie je de hoofdpiet van vandaag.

Het was een vol programma vanmiddag. Niet alle kinderen hielden dat vol. Zo waren er al heel wat kinderen huiswaarts toen de Rijnmondband Schiedam zijn muzikale kunsten ging vertonen aan de sint. 

Bibliotheek-directeur Theo Schilthuizen en burgemeester Lamers lieten de sint zien dat het 'straatnaambord' Sinterklaaspaleis weer van stal is gehaald. Dat bord prijkt dit jaar op de Korenbeurs ofwel de Bibliotheek Schiedam. Helaas is wegens de aangescherpte coronamaatregelen de sint niet door kinderen en hun begeleiders in het Sinterklaaspaleis te bezoeken. Wél zullen de geplande schoolbezoeken doorgang vinden. Lees hier meer over Sinterklaaspaleis. 

Hier lees je ons eerdere artikel van vandaag:
'Het sinterklaasprogramma gaat ongewijzigd door'
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/gemeente-het-sinterklaasprogramma-gaat-ongewijzigd-door

13-11-2021