Reeds 4500 kaarten per avond verkocht

IDDF-team toost in Jenevermuseum op een mooie festivalweek

IDDF-team toost in Jenevermuseum op een mooie festivalweek

SCHIEDAM - Het IDDF-festival is vanavond in het Jenevermuseum officieel geopend met een cocktailparty. Er werd getoost op een mooie eerste editie van dit nieuwe festival, voluit 'International Dutch Distillers Festival'.

door Jan Schrijver, foto's door Louise Melchers, video-reportage door Jan Willem de Boer

Het IDDF wordt georganiseerd door het in Rotterdam gevestigde evenementenorganisatiebureau Vivre Productions. Op de foto boven v.l.n.r. Robert Boevé (partner), Brendo Festen (partner), Renée van Dijk (productie & communicatie) en Mike Petri (partner). 

2022 is het eerste jaar dat het IDDF op het programma staat, met de intentie van de gemeente en Schiedam Partners en van de organisator Vivre dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Vivre heeft veel ervaring inmiddels met de organisatie van evenementen. "Neem Culinesse dat in Nesselande een jaarlijks terugkerend evenement is. Toen het voor de eerste maal gehouden werd, kwamen er zo'n 2.500 bezoekers op af. Tegenwoordig zijn het er 45.000. Iets heeft tijd nodig om op gang te komen. De mensen moeten aan je wennen, vertrouwen krijgen, dat vraagt tijd", weet Mike Petri. 

DSC00545 (2)

De kaartverkoop voor IDDF in Concert, op 3 en 4 juni op het Glasfabriek-terrein, komt naar tevredenheid op gang, zegt Robert Boevé. "Inmiddels zijn er voor elke dag circa 4.500 kaarten verkocht. We hopen dat we uit gaan komen op zo'n 5.000 bezoekers per dag. We denken dat er aan de deur nog een klein aantal kaarten te koop zal zijn", is de verwachting van Boevé. 

Brendo Festen tot slot: "We zetten volledig in op een goed georganiseerd en veilig festival, waar mensen elkaar in een sfeervolle omgeving kunnen ontmoeten. Mensen uit Schiedam, die elkaar tegenkomen op het Glasfabriek-terrein en bijpraten, of afspreken op het festival, om weer gezamenlijk mooie momenten te beleven, met aansprekende muziek en mogelijkheden om tussendoor culinair te genieten. Daar is men hard aan toe na twee coronajaren. Mensen van buiten Schiedam, die bijvoorbeeld ook zullen denken, 'zo wat is dat mooi hier in Schiedam, wat een mooie historische binnenstad, wat een gevarieerde horeca, dat wist ik niet, hier kom ik terug'. Schiedam is immers nog zoveel méér dan gedistilleerd."

Lees ook: IDDF zet Schiedam en gedistilleerd op de kaart

Foto onder: Diederik von Bönninghausen, directeur van het Nationaal Jenevermuseum, vanavond in gesprek met (op de rug gezien) Mike Petri, tijdens de cocktailparty op het terras van het museum

Iddf3

Zie hieronder ook de video-reportage door Jan Willem de Boer van JW TV:




 

27-05-2022