Feestelijke opening a.s. vrijdag met cocktailparty in Jenevermuseum

IDDF zet Schiedam en gedistilleerd op de kaart

IDDF zet Schiedam en gedistilleerd op de kaart

SCHIEDAM - Komende vrijdag start de eerste editie van het International Dutch Distillers Festival, IDDF. Met een uitgebreide programmering staat dit nieuwe festival in Schiedam van 27 mei tot en met 4 juni in het teken van gedistilleerd.

Er is voor iedereen wel iets te vinden in de volle en gevarieerde programmering van het festival. Cultuur, historie, muziek, eten en drinken komen samen in het centrum van Schiedam en het Dutch Distillers District. Het IDDF bestaat uit drie onderdelen, de IDDF Restaurant Week, IDDF Around Town en IDDF In Concert.

IDDF Restaurant Week – 27 mei t/m 2 juni
17 deelnemers vanuit de Schiedamse horeca leven zich uit met het thema gedistilleerd binnen hun eigen concept. Bezoekers worden verrast door bijzondere smaken en spannende combinaties. Van een chocolade cupcake met gincrème tot een pompoenrisotto met grappa of in jenever gemarineerde zalm. Deelnemers zijn Brasserie Stadhuis, Café Sjiek, 1714 Drinks & Bites, De Beurs, Wijning, Restaurant De Noordmolen, De Eenling, Van der Valk Hotel, Záálig Eten & Drinken, De Provenier, JJ's Lunch & Catering, Hamachi, Pizze Pronto, La Bella Rosa, De Bonte Koe, Latte Heart Coffe & Cakes en Grand Café Babbels.

Meer informatie en de IDDF specials van de deelnemers zijn te vinden op www.iddf.nl/iddf-restaurantweek

IDDF Around Town – 27 mei t/m 4 juni
Tijdens IDDF Around Town komen cultuur, historie en gedistilleerd samen tijdens verrassende evenementen op bijzondere locaties. Er is van alles te doen. Voor kinderen is er de interactieve stadswandeling ‘Het Geheim van Schiedam’. De wandeling is een combinatie van educatie, kunst en stadshistorie. Voor de echte IDDF-ervaring zijn er molenarrangementen, compleet met rondleiding door de molen, uitleg en een proeverij van een distillateur en een intiem mini-concert. Een overzicht van alle activiteiten en informatie over deelname is te vinden op www.iddf.nl/iddf-around-town

Het IDDF wordt feestelijk geopend door het Jenevermuseum. Op de binnenplaats van het Jenevermuseum kun je aanstaande vrijdag 27 mei van 17.00 uur tot 22.00 uur proosten op de start van het IDDF. De cocktails worden verzorgd door Juniper Bird. 

IDDF In Concert – 3 en 4 juni
Dit tweedaagse festival op het terrein van de Glasfabriek heeft een muzikale, culinaire en culturele programmering, in het thema gedistilleerd. Met optredens van BLØF, DI-RECT, Danny Vera en Waylon belooft het een spetterend festival te worden. De culinaire invulling wordt verzorgd door restaurants uit de regio, distillateurs zorgen voor een groot aanbod pre-mixen. Tickets zijn te koop via www.iddf.nl/tickets

gashard9buitentoren

25-05-2022