Waarom verhuist Woonplus naar s'MAAK?

Huidig Woonplus-kantoor is niet duurzaam en niet goed bereikbaar

Huidig Woonplus-kantoor is niet duurzaam en niet goed bereikbaar

SCHIEDAM - Woonplus is de koper van de kantoorruimte in het tegenover station Schiedam Centrum te ontwikkelen gebouw s'MAAK. Woonplus en projectontwikkelaar Blauwhoed heben daartoe een koopovereenkomst voor s’MAAK ondertekend. De woningcorporatie wil haar kantoor verhuizen van Groenoord naar Schiedam Oost. Woonplus-directeur Emile Klep legt uit waarom de corporatie wil verhuizen.

Emile Klep: “Het kantoor aan de Valeriusstraat is de laatste jaren te groot voor ons geworden en met de ligging aan de rand van Schiedam is het niet goed bereikbaar voor onze huurders. Daar komt nog eens bij dat het gebouw niet duurzaam is. Het heeft een energielabel G. Door te verhuizen naar s’MAAK slaan we zelfs drie vliegen in één klap: we verhuizen naar een duurzaam gebouw, we verbeteren onze bereikbaarheid én de exploitatiekosten worden lager. Daarbij is iedereen gebaat. Onze huurders, onze medewerkers én de stad Schiedam.”

De ontwikkelaar van s'MAAK, Blauwhoed, wil op de huidige locatie van Woonplus, de Valeriusstraat 3 in Schiedam Groenoord, woningbouw realiseren voornamelijk bestemd voor het middeldure huursegment. Daar lees je meer over in ons eerdere artikel onder deze link.

Afbeelding: artist's impression gebouw s'MAAK (bron https://schiedistrict.nl/pers/ en https://smaak-schiedam.nl/ )

Lees ook:
79 koopwoningen en kantoorruimte en horeca tegenover station
Projectonwikkelaar wil 4e kwartaal 2022 starten met bouw s'Maak

05-02-2022