Blauwhoed wil Woonplus-kantoor in Groenoord ombouwen tot huurwoningen

Blauwhoed wil Woonplus-kantoor in Groenoord ombouwen tot huurwoningen

SCHIEDAM - Het is de bedoeling het huidige kantoor van WoonPlus in Groenoord om te bouwen tot woningen. Dit zullen huurwoningen zijn in het middeldure segment.

Burgemeester Cor Lamers, directeur Eltjo Bouwman (links op foto boven) namens Blauwhoed en bestuurder Emile Klep (rechts op foto boven) van Woonplus hebben uitgangspunten vastgelegd voor de wijziging van kantoren- naar woonbestemming op de locatie van het huidige kantoor van Woonplus aan de Valeriusstraat.

woonplus

Blauwhoed wil het pand van Woonplus aan de Valeriusstraat 3 te Schiedam aankopen en herontwikkelen. De projectontwikkelaar wil hier woningbouw realiseren, voornamelijk bestemd voor het middeldure huursegment. Dit particuliere commercieel initiatief wordt door Blauwhoed verder onderzocht en uitgewerkt en ter besluitvorming voorgelegd aan het college van B&W van Schiedam.

"Woningbouw aan de Valeriusstraat draagt bij aan realisatie van de gemeentelijke Woonvisie en aan het versterken van de woondifferentiatie (verschillende soorten huizen voor verschillende mensen en inkomensgroepen) in de wijk Groenoord", aldus de gemeente vanavond in een persbericht.

Foto midden: huidig kantoorpand Woonplus, archieffoto (c) De Schiedammer Online, door Louise Melchers
Foto onder:  op de foto v.l.n.r. burgemeester Cor Lamers, Eltjo Bouwman, directeur van Blauwhoed, en Emile Klep, directeur van Woonplus; vanmiddag werden handtekeningen gezet met betrekking tot de bouw van s'MAAK, waarheen Woonplus wil verhuizen, zie verder onder deze link. De foto geheel boven het artikel is een uitsnede van de foto hieronder, foto door Jan van der Ploeg

20220203 Bouw van s’MAAK kan van start-Jan van der Ploeg-052520

03-02-2022