Interpolis noemt 150 buurten in ons land met hoogste risico op diefstal fiets

Hoog risico je tweewieler kwijt te raken in Stationsbuurt en in Kethel Dorp

Hoog risico je tweewieler kwijt te raken in Stationsbuurt en in Kethel Dorp

SCHIEDAM - Kethel Dorp in Schiedam Noord en de Stationsbuurt in Schiedam Oost horen tot de 150 buurten in ons land waar het risico op diefstal van je tweewieler het grootst is.

Verzekeringsmaatschappij Interpolis heeft een onderzoek gedaan naar diefstal van tweewielers: fietsen, elektrische fietsen, snor- en bromfietsen. De verzekeraar heeft vastgesteld in welke 150 buurten in ons land het risico op diefstal van je tweewieler het grootst is. In tien hiervan is het risico zelfs nog groter, zoals Rotterdam Cool en Rotterdam CS Kwartier. Daar verwacht de verzekeraar de komende maand meer dan twintig diefstallen.

In de overige 135 hoogrisicogebieden, zoals Kethel Dorp en de Stationsbuurt, verwacht de verzekeraar de komende maand tien diefstallen van tweewielers. Ook Vlaardingen Centrum hoort tot deze 135 gebieden.

Even op de fiets naar Rotterdam? Weet dan dat er zo'n 35 buurten in Rotterdam tot de 150 buurten met een hoog of verhoogd risico om je tweewieler kwijt te raken horen.

"In de eerste 8 maanden van het jaar zijn alweer bijna 44.000 fietsdiefstallen (inclusief snor- en bromfietsen) via aangiftes geregistreerd. Dat is ongeveer 10% minder dan vorig jaar, vooral veroorzaakt door lagere aantallen in januari en februari, mogelijk als effect van de corona-lockdown. Nog steeds worden wekelijks ongeveer 1.500 tweewielers buitgemaakt", aldus Interpolis.

Op deze webpagina van Interpolis lees je alle 150 buurten met een verhoogd risico.

Hier lees je ons artikel van gisteren over de veiligheidsrisicogebieden in Schiedam:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/ook-de-gorzen-is-nu-een-veiigheidsrisicogebied


Foto door Louise Melchers (c) De Schiedammer Online

 

19-10-2021