HBSS verslaat VDL en vergroot gat op de ranglijst

VOETBAL - De nummer 3 in de derde klasse C, HBSS, heeft zaterdagmiddag op eigen veld het gat op de ranglijst met VDL dankzij een 3-1 overwinning vergroot tot 9 punten.

Na zich eerder gerevancheerd te hebben op Vierpolders heeft HBSS nu ook het eerdere verlies tegen VDL Maassluis rechtgezet. Waar in de uit wedstrijd een zeker lijkende zege, in slechts een tweetal minuten, kort voor tijd, volledig uit handen werd gegeven, was de ploeg van coach Salari zaterdagmiddag geen moment bij machte om het Wolters’ ploeg echt lastig te maken.

In een gezapige eerste helft waren er weinig kansen en noemenswaardigheden te noteren en bleef het bij een bekeken kopbal van aanvoerder Berkan Bayraktar die de bal uit een voorzet van Adsalmis achter de Maassluizer doelman plaatste: 1-0.

De rust werd zodoende bereikt met een magere voorsprong en in de tweede helft werd er een schepje bovenop gedaan door HBSS. Na een goed kwartier spelen resulteerde dit in een ruimer voordeel toen Klepke een makkelijk gegeven strafschop resoluut tegen de netten schoot (zie video van inschieten strafschop onder deze link).

Nog iets later was het Marruchen Zimmerman die tot tweemaal toe doel tro . De eerste goal werd echter, onterecht, afgevlagd waardoor de ontlading bij de routinier bij zijn tweede succesvolle poging groot was. Een diepe bal werd door ‘Zimmie’ bekwaam langs de uitkomende goalie geschoten en HBSS stond daarmee ruimer op voorsprong, 3-0.

Nog makkelijker dan de aan HBSS gegeven strafschop besloot de scheidsrechter een achttal minuten voor tijd ook een penalty aan VDL toe te kennen. De immer energieke Kees Ketting liet deze buitenkans niet liggen en schoot de verkleinde marge, 3-1, op het niet werkende scorebord.

Gelukkig voor Wolters hield zijn ploeg stand en kwam er geen gevaar meer voor het doel van doelman Tenekecioglu. Met de zege blijven de Schiedammers op de derde plek in 3C en houden ze inmiddels heel steady zicht op deelname op de nacompetitie die straks in juni op het programma staat. De volgende horde die daarvoor genomen moet worden is SC Botlek  dat aanstaande zaterdag 30 april (aanvang wedstrijd 14.30 uur) de oranjehemden uit Schiedam in Spijkenisse zal ontvangen.

Tekst: bron TC HBSS