Zowel recreatief als prestatief voetbal

Van oudsher zaterdagclub HBSS start een zondagafdeling

Van oudsher zaterdagclub HBSS start een zondagafdeling

VOETBAL - Zaterdagvoetbalclub HBSS heeft vanmiddag aangekondigd naast zaterdagvoetbal ook zondagvoetbal te willen gaan aanbieden, zowel recreatief als prestatief. Hieronder lees je het persbericht dat de club hierover zojuist heeft uitgegeven.

"In tegenstelling tot de tendens die de laatste jaren in district west 2 gaande is, verkeert HBSS in de gelukkige omstandigheid dat de club sterk groeit en zodoende is er een verkenning gestart om het zwaar teruglopende zondagvoetbal in de regio toch een kans te geven. Met de aanmelding van een aantal potentiële teams heeft de club het besluit kunnen nemen om met dit nieuws naar buiten te treden.

De bedoeling is om zowel op prestatief als recreatief gebied de gelegenheid te geven aan teams om uit te gaan komen in KNVB competitieverband. Met het wegvallen, volgend seizoen, van het laatste prestatieve zondag-elftal in Schiedam (Kethel Spaland, red.) zal HBSS zoals het nu staat de enige club zijn die deze neergaande spiraal tegengaat. Op het moment is de club in overleg met de KNVB en is zich aan het voorbereiden op deze mooie stap voorwaarts. De randvoorwaarden, zoals het feit dat ieder team van de club een HBSS-tenue en ballen krijgt, zijn al in ontwikkeling."

Informatie is te krijgen bij het algemeen bestuur, ab@hbss.nl 

Over de ontwikkeling van de zaterdagselectie merkt HBSS op:
"Na een aantal positieve gesprekken met de huidige groep alsmede de contacten met (potentiële) nieuwkomers kan HBSS mededelen dat de zaterdag-selectie voor het komend seizoen vorm krijgt. Met mooie, kwalitatief goede namen zal de huidige groep aangevuld worden. In de komende periode zal de club stapsgewijs naar buiten brengen welke spelers de groep van Wolters/Klepke en Duijm zullen gaan vertegenwoordigen.

Met de kern van spelers die reeds in huis zijn én de nieuwe gezichten heeft HBSS goed vertrouwen in een mooi seizoen op wellicht zelfs een niveau hoger. Immers is de selectie nog sterk bezig in de strijd voor een plek in de na-competitie straks in juni."

22-04-2022