HBSS boekt zwaarbevochten maar verdiende zege uit tegen SC Botlek

VOETBAL - In Spijkenisse heeft HBSS een zwaarbevochten maar verdiende overwinning geboekt op SC Botlek: 1-2.

De Schiedammers begonnen in verband met blessures al gewijzigd aan de wedstrijd en trainer Toon Wolters moesten na tien minuten ook Yassine Belghar geblesseerd  vervangen.

In de 20ste minuut verzond Levi Spencer een lange bal op Naigy Klepke die daarna met zijn linkervoet Marruchen Zimmerman wist te bereiken. De laatste zorgde ervoor dat HBSS op een 0-1 voorsprong kwam. Omdat de Schiedammers het daarna positioneel niet goed oppakten kwamen ze onnodig in de verdrukking en kwam de thuisploeg via een afstandsschot op 1-1. Daarna moest keeper Serhan Tenekecioglu een paar keer prima handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

In de rust stipte Wolters zijn ploeg de pijnpunten aan en na de rust stond er zoals de laatste weken weer een hechte ploeg. Nu werden er wel 'vuile meters' voor elkaar gemaakt en drukten de oranjehemden de thuisploeg continu naar achteren. Hun keeper, Patrick Hartman, ontpopte zich tot uitblinker in de tweede helft. Eerst stuitte de weer goed spelende Leroy van Bueren op hem, even later ging een kopbal van Berkan Bayraktar via de keeper en lat over. Hetzelfde gebeurde bij een kopbal van Leroy van Bueren en Levi Spencer zag een kopbal in het zijnet belanden. Nadat Samir Bouchattaui een bal naast schoot leek de uitploeg onnodig puntverlies te gaan lijden. Een kwartier voor tijd maakte een verdediger van Botlek onnodig hands waardoor HBSS uit een strafschop via Naigy Klepke op een 1-2 voorsprong kwam.

Keeper Hartman wist daarna nog twee kopballen van Marruchen Zimmerman en invaller Ippy Kizilay te pareren waardoor het spannend bleef. De thuisploeg schoot uit een vrije trap nog op de lat maar drie minuten later floot de  scheidsrechter af.

Trainer Wolters zei vooral content te zijn met de discipline die zijn mannen de tweede helft op de mat legden.

Hier lees je het verslag van vorige week: HBSS verslaat VDL en vergroot gat op de ranglijst

Foto: nadat Naigy Klepke de elfmetertrap keihard heeft ingeschoten, kan de uitblinkende Botlek-doelman het leer alleen nog maar nakijken en wijst de arbiter naar de middenstip (foto is fragment uit video, zie deze Facebookpost voor de 12 seconden video van de ingeschoten strafschop)