Waterfietsen is geprolongeerd tot en met 9 oktober, Nieuwbouwdag Schiedam 2021

Gaan we in 2022 weer waterfietsen?

Gaan we in 2022 weer waterfietsen?

SCHIEDAM - Ruud van Noordennen en Ton Bijtenhoorn van JJ’s startten begin juli met H₂O fietsen. Sindsdien bieden zij vanaf de Oude Sluis de mogelijkheid om met een waterfiets Schiedam vanaf het water te bewonderen. Nu bijna aan het einde van het seizoen vroegen wij Ruud en Ton in hun lunchroom in de Nieuwe Passage naar hun ervaringen.

door Rob van der Stel (tekst en foto's)

“Begonnen met één, in plaats van twee waterfietsen, was onze start stroef. We hadden al reserveringen staan voordat de fietsen geleverd werden”, zegt Ruud. “Gelukkig volgde de tweede kort daarna en konden wij aan de vraag voldoen”. De vloot werd uiteindelijk uitgebreid tot in totaal vier waterfietsen.

Vanaf dat moment kwamen de reserveringen met enige regelmaat binnen, maar speelde het weer niet altijd mee en werden ze geconfronteerd met last-minute annuleringen. Het pilotproject zien ze als geslaagd, mede door de positieve reacties van vele sportieve gasten waaronder personeel van het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis.

Ruud en Ton waren regelmatig op hun scooters te zien op weg naar het Zakkendragershuisje waar ze van het Gilde ruimte ter beschikking hadden gekregen om gasten te ontvangen en voorbereidingen te treffen voor gasten die onderweg wilden genieten van een hapje en een drankje.

Vele Schiedammers volgden met een glimlach de prestaties van de waterfietsers op de Lange- en Korte Haven en gaven zoals het de beste stuurlui aan wal betaamt goedbedoelde aanwijzingen. Sommige bewoners vonden het ontwerp van de waterfietsen niet mooi en vergeleken ze met kliko’s. Ruud en Ton lieten zich daardoor geenszins uit het veld slaan en wisten er zelfs op in te spelen. Zij verzonnen samen met IRADO de Afvalbingokaart. Door het verzamelen van zwerfafval uit het water kon zo een softijsje worden verdiend.

De toekomst zien ze dan ook positief in en ze denken er zelfs over om volgend jaar uit te gaan breiden en zo nog meer gasten naar het aantrekkelijke centrum van de stad te trekken.

De vergunning voor de waterfietsen is door de Gemeente met een paar dagen verlengd tot en met 9 oktober. Op zaterdag 9 oktober is het in de Havenkerk op de Lange Haven de ‘Nieuwbouwdag Schiedam 2021’. Dan worden veel Schiedammers en toekomstige Schiedammers in de stad verwacht en kan voor het laatst dit jaar met een van de waterfietsen van H₂O een tochtje over het binnenwater van Schiedam gemaakt worden. Reserveringen kunnen die dag worden gemaakt in de Havenkerk op de stand van Schiedam Partners.

Nieuwbouwdag
Op de Nieuwbouwdag wordt informatie gegeven over alle woningnieuwbouwprojecten in Schiedam, op zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 16.00. Deze Nieuwbouwdag Schiedam vindt plaats in de Havenkerk aan de Lange Haven 72. Lees over de Nieuwbouwdag ons eerdere artikel onder deze link. 

Lees ook:
Waterfietsen in Schiedam komen uit ex-margarinefabriek in Vlaardingen

Waterfietsen worden ingezet als drijvende kliko's

Met schipper Henk, peaky blinder Jack en bartender Marciano

Afbeelding2

30-09-2021