Nieuwbouwdag in Havenkerk: Schiedam bouwt 7000 nieuwe huizen

Hier kun je zien welke nieuwbouwplannen er zijn in Schiedam

Hier kun je zien welke nieuwbouwplannen er zijn in Schiedam

SCHIEDAM - In de Havenkerk aan de Lange Haven 72 in Schiedam wordt op zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 16.00 uur de Nieuwbouwdag Schiedam 2021 gehouden.

Woningzoekenden kunnen daar kennismaken met tal van bouwprojecten. Daaronder zijn projecten waarvoor ze zich deze maand al kunnen inschrijven, maar ook met plannen die volgend jaar of pas over drie jaar worden gerealiseerd. Projectontwikkelaars, makelaars, financieel adviseurs, hypotheekverstrekkers en o.a. de gemeente staan klaar om vragen te beantwoorden. Wethouder Antoinette Laan van onder meer Bouwen en Wonen start de Nieuwbouwdag Schiedam 2021 om 10.00 uur met een feestelijke opening.

7.000 nieuwe woningen tot 2030
"Veel mensen willen graag in Schiedam wonen", zeggen de organisatoren. "Daarom worden er tot 2030 zo’n 7.000 nieuwe woningen bijgebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Tijdens de Nieuwbouwdag kan iedereen kennis maken met diverse bouwprojecten die bijdragen aan deze 7.000 woningen."

De Nieuwbouwdag in de Havenkerk is binnen de corona-maatregelen een doorloop-event. Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd in de Havenkerk aanwezig zijn, wordt alle bezoekers gevraagd zich voor een entreetijd aan te melden via de website nieuwbouwdagschiedam.nl
(update 16-9-2021: Bij de deur wordt een 'coronatoegangsbewijs' gevraagd aan bezoekers vanaf 13 jaar.)

Bij de ingang van de Havenkerk krijgen bezoekers een gratis goodiebag uitgereikt met onder meer allerlei handige info over de projecten en adviseurs. Ook zit er de nieuwbouwbrochure in. In de brochure ‘Nieuwbouw in Schiedam – wandel en fiets mee naar je nieuwe woonplek’ staat een overzicht van allerlei nieuwbouwplannen.

Per wijk is een wandel- en fietstocht uitgezet, die langs de diverse bouwplekken voert. Op sommige nieuwe woonplekken wordt gesloopt en op andere plekken wordt inmiddels gebouwd. De routes leiden ook langs plekken waar nu wellicht nog weinig te zien is, maar waar in de nabije of verdere toekomst nieuwbouw komt. Op alle nieuwbouwplekken staan op 9 oktober gele beachvlaggen met ‘Nieuwbouwdag Schiedam’, zodat de plekken herkenbaar zijn. Wie niet kan komen naar de Nieuwbouwdag, kan de brochure gratis ophalen bij Schiedam Partners in het i-PUNT in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39.

Film van bouwplekken
Deze zomer zijn filmbeelden van Schiedam gemaakt. Er is met drones gevlogen over een aantal plekken waar nu, binnenkort en in de toekomst woningen worden gebouwd. Die luchtbeelden worden in een film gecombineerd met artist's impressions van de architecten, zodat woningzoekenden een beeld krijgen van hoe het er nú uitziet én wat er in de toekomst gaat komen. Die film gaat op de Nieuwbouwdag in première. Na 9 oktober is de film ook te zien in het i-PUNT in de Waag.

Afbeeldingen: artist's impressions van In de Buurttuin (Nieuwland) (boven artikel) en project Iepenlaan (Kethel Tuindorp) (onder)

thumbnail_20210302 Nieuw, kloppend groen hart voor Tuindorp_4 - Photo

08-09-2021