Familiedag bij de Babbersmolen 

Familiedag bij de Babbersmolen 

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam en De Schiedamse Molens organiseren samen een familiedag bij de Babbersmolen. Deze familiedag vindt plaats op 27 augustus aanstaande.

"In Schiedam bevindt zich de oudste nog bestaande stenen poldermolen van Nederland: de Babbersmolen aan de Poldervaart in het volkstuinencomplex Vijfsluizen. In dit unieke stukje cultuurlandschap waan je je honderd jaar terug in de tijd. De molen is gebouwd in 1710. In het kader van de tentoonstelling Levend Landschap houden het Stedelijk Museum Schiedam en Stichting De Schiedamse Molens gezamenlijk een familiedag op zaterdag 27 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Daarbij kunnen deelnemers niet alleen de molen bezoeken, maar ook meedoen aan allerlei spelletjes en creatieve opdrachten. Deelname kost € 1,- of € 1,50", zo schrijft het museum in de aankondiging van dit evenement.

Tentoonstelling over Schiedamse molens
De nu lopende tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam, Levend Landschap, vormde de aanleiding voor Stichting De Schiedamse Molens om tijdens de zomermaanden in het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam diverse kunstwerken te tonen met de molens van Schiedam als onderwerp.

De molens zijn al eeuwenlang beeldbepalend voor de stad. Naast schilderijen zijn er in de tentoonstelling 'De Molens, het gezicht van Schiedam' in het Jenevermuseum ook fotoportretten en mixed media te zien. Deze tentoonstelling in het Jenevermuseum is te bezoeken tot en met 28 augustus 2022. 

Lees ook ons eerdere artikel:
Molens in beeld gebracht in het Jenevermuseum

Foto: de Babbersmolen (archieffoto De Schiedammer Online, foto door Louise Melchers)

21-07-2022