Beslissende wedstrijd voor bereiken kampioenspoule a.s. zaterdag tegen VOC

Excelsior'20 was met 249 voor 4 goed op dreef, maar toen kwam de regen

Excelsior'20 was met 249 voor 4 goed op dreef, maar toen kwam de regen

CRICKET - Excelsior'20 heeft op de regenachtige tweede pinksterdag in de uitwedstrijd in Amsterdam tegen Dosti nog wel bijna vijftig overs gebat en daarin een stevig totaal van 249 voor 4 neergezet. Het mocht niet baten, want de wedstrijd kon niet worden uitgespeeld.

Op 249 voor 4 in 45.0 overs is de wedstrijd wegens de regengeval gestaakt. Daarmee was de batting-innings voor de Schiedammers gesloten. Na een periode van wachten op beter weer, werd besloten de wedstrijd niet uit te spelen. Dosti kon de bats in de tassen laten. 

Dosti had de toss gewonnen en verkoos met fielden te beginnen. Openers Tim Etman (53) en Roel Verhagen (63) brachten wat er van hen verwacht wordt. Toen het eerste wicket viel, stonden er al 106 runs op het scorebord.

De als nummer 3 ingegane Niels Etman ging op 2 runs lbw. Vervolgens kwamen Lorenzo Ingram (51, not out), Brett Hampton (20) en Joost Kroesen (39, not out) in de dubbele cijfers, maar bleek het - na 45 overs en een tijdje wachten op beter weer - gedaan met de wedstrijd. 

Bij Dosti kregen bowlers Masood, Ahmed en Hoseinbaks elk een wicket op hun naam. 

De Topklasse is verdeeld in twee poules van zes clubs. Drie van elke poule plaatsen zich voor de kampioenspoule. De andere drie van elke poule spelen in de degradatiepoule. Excelsior'20 staat op plek vier in poule B, maar speelt de komende wedstrijd aanstaande zaterdag thuis op Thurlede tegen de nummer 3 VOC. Bij winst op VOC plaatst Excelsior'20 zich voor de kampioenspoule. 

Lees ook:

Excelsior'20 vecht zich fieldend terug naar overwinning op VRA

Excelsior'20 Cricket uit onderuit tegen VOC

Foto: beeld uit de wedstrijd Excelsior'20 - VOC in 2021 (foto door Jos van Deventer)

07-06-2022