Excelsior'20 vecht zich fieldend terug naar overwinning op VRA

Excelsior'20 vecht zich fieldend terug naar overwinning op VRA

CRICKET - Excelsior'20 heeft vandaag op Thurlede in een erg spannende wedstrijd in de Topklasse gewonnen van VRA. De Schiedammers wonnen met een verschil van slechts zes runs van de bezoekende Amstelveners.

foto's door Jos van Deventer

ex6k

VRA won de toss en besloot met fielden te beginnen. De fielders uit 020 moesten toestaan dat de nummers een tot en met zeven van de thuisploeg allemaal in de dubbele cijfers kwamen. Om te beginnen met openers Tim Etman (30) en Roel Verhagen (20). Captain Tom Heggelman timmerde met onder meer zes viertjes een totaal van 32 bijelkaar. Lorenzo Ingram (17), Niels Etman (16) en Joost Kroesen (20) lieten het scorebord verder oplopen, en vooral ook de als zeven ingekomen Brett Hampton zag de ballen effectief van zijn bat komen (45 runs, o.a. door 2 viertjes en 3 zessen). Uiteindelijk gingen de elf van Excelsior'20 met 201 runs all out naar de lunch.

In het veld begonnen de Schiedammers voortvarend door de openers Singh (7) en Visser (0) met weinig runs weer terug naar de kant te dirigeren. De nummer 3, Scully, kon evenmin verontrusten (11). Dat deed echter wel de nummer 4 Dutt, wiens wicket pas in de 31-ste over zou vallen. Hij sloeg 62 runs bijelkaar (waarvan 8 viertjes en 1 zes). Op bowlen van Heggelman werd hij door wicketkeeper Roel Verhagen gevangen. Ook een flinke hindernis voor de Schiedammers was Smal. Samen met Dutt had hij een partnership van 24.5 overs en 98 runs. Smal (58 runs) werd op bowlen van Heggelman gevangen door Stan van Troost.  Een opsteker voor de thuisclub was dat captain Pieter Borren voor nul aan de kant werd gezet (vang door wicketkeeper Verhagen op bowlen van Heggelman). Nog was het niet gedaan met de Amstelveners. Vooral Lees sprokkelde nog runs bij elkaar (22). Met een vang van Ingram (op bowlen Hampton) ging de als 10 ingekomen Turmaine met zes runs naar de kant. De als nummer 11 ingegane Abid bereikte hetzelfde aantal runs. Ingram zorgde voor een run out van Abid en daarmee bleven de twee wedstrijdpunten in Schiedam. VRA kon op 195 all out de thuisreis aanvatten.

Bowlers Heggelman (4), Niels Etman (3) en Hampton (2) kregen wickets op hun naam.

"Prachtige pot met spanning tot het eind. Geweldig teruggevochten na kansloze stand", twittert Excelsior'20 na afloop van deze mooie overwinning, waarmee het team in poule B van de Topklasse weer op een gelijk wedstrijdpuntenaantal komt (8) als de nummer 2 VRA. Ook VOC komt op 8 punten. VCC staat ongenaakbaar op positie één met 14 punten. 

Zie ook de korte video met wedstrijdbeelden door Jan Willem de Boer:
https://www.facebook.com/DeSchiedammerOnline/videos/1098289690728856/

ex5

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

26-05-2022