Excelsior'20 ontvangt het 'Global Goals-wiel'

Excelsior'20 ontvangt het 'Global Goals-wiel'

SCHIEDAM - In de bibliotheek heeft burgemeester Lamers zondag een ‘Global Goals-wiel’ onthuld. Het is een bord waarop schematisch duidelijk wordt gemaakt hoe sportvereniging Excelsior‘20 met duurzaamheid bezig is. Ruud de Leede (links, algemeen voorzitter Excelsior'20) en George Leuver (rechts, voetbal-voorzitter Excelsior'20) tonen het ‘Global Goals-wiel’.

door Jan Schrijver

Binnen het verband van de Verenigde Naties zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen bepaald, internationaal genoemd 'Global Goals'. Door middel van het bord wordt gevisualiseerd welke 17 doelen er zijn en in hoeverre Excelsior’20 bijdraagt aan de realisatie van deze Global Goals. Het gaat veel verder dan belangrijke zaken die het milieu betreffen. Denk bijvoorbeeld aan 'geen armoede', 'geen honger' en 'kwaliteitsonderwijs'.

exbord

Een bedrijf, een organisatie (ambtelijke of andersoortig), een vereniging zal de doelen na kunnen streven, maar zal nooit alle doelen even goed kunnen realiseren. Op het bord kun je zien in welke mate elk doel gerealiseerd wordt.

Als je met je telefoon de QR-code scant, krijg je meer informatie over Excelsior'20 en hoe deze club bezig is met de door de VN geformuleerde 17 doelen.

DSC_0262

Lees ook ons eerdere artikel:
Aandacht voor Global Goals tijdens vlaggendag; burgemeester rolt vlag 'duurzame doelen' uit in Korenbeurs

26-09-2022