Aandacht voor Global Goals tijdens vlaggendag

Burgemeester rolt vlag 'duurzame doelen' uit in Korenbeurs

Burgemeester rolt vlag 'duurzame doelen' uit in Korenbeurs

SCHIEDAM - Aanstaande zondag 25 september om drie uur rolt burgemeester Cor Lamers de Global Goals-vlag uit in Bibliotheek Korenbeurs. Deze maand is het zeven jaar geleden dat de wereld de Global Goals omarmde, ook wel bekend als de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De gemeenteraad van Schiedam heeft zijn steun hiervoor uitgesproken, en de gemeente vermeldt de Global Goals sinds enkele jaren in de begroting.

De 193 landen van de Verenigde Naties, waaronder Nederland, hebben samen de ambitie vastgelegd om voor 2030 te komen tot een betere wereld op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Deze ambitie is vertaald in 17 individuele doelen, met elk een aantal concrete subdoelstellingen. Om de realisatie van deze doelen op lokaal, nationaal en internationaal niveau onder de aandacht te brengen, is de Global Goals-vlaggendag in het leven geroepen. Een voorbeeld van een Schiedams doel is de toename van de hoeveelheid groen in de openbare ruimte.

Op zondag 25 september rolt Burgemeester Cor Lamers de Global Goals-vlag uit in Bibliotheek Korenbeurs. Evenals vorig jaar reikt de burgemeester bij die gelegenheid ook Global Goals-spelden uit aan de nieuwe ambassadeurs voor de Global Goals. Deze nieuwe ambassadeurs vormen de Schiedamse denktank van URBACT Global Goals for Cities, een Europees project voor kennisuitwisseling.

"Iedereen, inwoner, instelling of bedrijf, kan bijdragen aan de realisatie van de Global Goals", zo stelt de gemeente in een persbericht.

In de bibliotheek onthult burgemeester Lamers een ‘Global Goals-wiel’ voor sportvereniging Excelsior‘20. Hiermee is te zien is hoe Excelsior ’20 bijdraagt aan de realisatie van de Global Goals.

Lees ook ons artikel van vorig jaar:
'De tijd dringt om duurzamer om te gaan met onze aarde'

Foto: vorig jaar hees burgemeester Lamers de Global Goals-vlag bij het Stadskantoor 

21-09-2022