Totaalbeleving, van kapelaan Kerklaan tot 'dames van de blauwe knoop'

Er werd tot 's avonds laat druk geproefd op het Jeneverfestival

Er werd tot 's avonds laat druk geproefd op het Jeneverfestival

SCHIEDAM - Om twee uur vanmiddag opende burgemeester Lamers het Jeneverfestival 2023 in de Havenkerk. Tot tien uur vanavond hadden bezoekers de gelegenheid te proeven van een breed scala aan jenevers, gins en andere gedistilleerde producten van 25 verschillende distillateurs en dat deden de 700 bezoekers dan ook. Je ziet hier de videoreportage door Jan Willem de Boer en de foto's die door Louise Melchers zijn gemaakt.



JF8opening
Burgemeester Lamers opent het Jeneverfestival 2023, links van hem Diederik von Bönninghausen, directeur van het Nationaal Jenevermuseum, dat het festival organiseert.

blauw
Zoals Diederik von Bönninghausen ook tegen Jan Willem de Boer zei, naar het Jeneverfestival kom je niet om te drinken, maar om te proeven en ook dat moet je met de nodige voorzichtigheid doen. Ook de 'dames van de blauwe knoop' benadrukten het:  medisch gezien is het verstandig om géén alcoholhoudende drank te drinken, en als je dat wel doet, doe het dan met mate. Zij deelden leuke 'blauwe knoop speldjes' uit aan de bezoekers en desgewenst werden ze zorgvuldig opgespeld.

JF6silent disco
Om de speciale Loopuyt-ervaring te beleven mochten kleine groepjes bezoekers onder begeleiding de trap op naar het kerkorgel, waar ze achter het klavier de als kapelaan verklede Jack Kerklaan (je ziet zijn megafoon net boven de balustrade uitsteken) aantroffen, die hen via de draadloze koptelefoons een persoonlijke boodschap in het oor fluisterde en na de juiste uitvoering van de opdrachten (onder meer een dansje doen) met een medaille beloonde. Het uitzicht vanaf deze positie was overigens de moeite waard (zie foto onder)

uitzicht

Vandaag was het festival uitverkocht. Voor de tweede dag (zondag van 13.00 tot 19.00 uur) zijn er nog kaarten te koop. Hier lees je het programma en de line-up van distillateurs. Houd er rekening mee dat vannacht de zomertijd ingaat.

25-03-2023