Er liggen al rijplaten op fietspad waarover auto's gaan rijden

Er liggen al rijplaten op fietspad waarover auto's gaan rijden

SCHIEDAM - De Harreweg is voor het autoverkeer ter hoogte van de Slimme Watering gestremd tot in het eerste kwartaal van 2023. Het is de bedoeling dat bewoners van de Harreweg, Woudweg en Oostveenseweg over enige tijd met hun auto via het Adam Pijnackerpad de bebouwde kom van Schiedam kunnen gaan bereiken en vice versa.

foto's door Louise Melchers

adamkl

Afgelopen dinsdag werd door de gemeente gemeld dat de bewoners en ondernemers in het buitengebied van Schiedam na ongeveer twee weken de nieuwe omleiding geboden gaat worden. Deze omleiding over het fietspad is 2,5 km. De huidige omleiding gaat via Vlaardingen en is 10 km. De bewoners en ondernemers die ervan gebruikmaken zullen een ontheffing moeten aanvragen bij de gemeente. Ook aan klanten van de in het desbetreffende gebied gevestigde ondernemers gaat die mogelijkheid geboden worden, zo liet wethouder Doğukan Ergin weten.

twittererginom

 

Lees ook onze eerdere artikelen:
Deze route biedt de gemeente als alternatief

Bewoners Harreweg krijgen met de auto een 7,5 km kortere omleiding

Foto onder: op verschillende plekken van het Adam Pijnackerpad liggen er al rijplaten zodat elkaar tegemoetkomende automobilisten de mogelijkheid hebben elkander te passeren. Na het Adam Pijnackerpad gaat de omleiding ook over de fietspaden Jan van Schijndelpad en Huigenhofpad. Ook op de hoek van Jan van Schijndelpad en Huigenhofpad liggen rijplaten. Na het Huigenhofpad gaat de omleiding verder op de Groeneweg, een weg waarover nu ook auto's rijden, maar die op enkele stukken erg smal is en waar het de afgelopen jaren verschillende keren is gebeurd dat voertuigen in de sloot terechtkwamen. Zie bijvoorbeeld dit artikel over de wagen met strobalen die onlangs van de weg was af gegleden, of het artikel over de brommobiel die in de sloot terechtkwam.

omleidingplaten

13-09-2022