Deze route biedt de gemeente als alternatief

Deze route biedt de gemeente als alternatief

SCHIEDAM - Wethouder Doğukan Ergin was gisteren op bezoek op de boerderij bij Liesbeth Grashoff aan de Harreweg om haar en de andere bewoners/ondernemers in deze in het landelijk gebied liggende buurt op de hoogte te brengen van de alternatieve omleiding die nodig is om met de auto de bewoonde wereld van Schiedam te bereiken. Hieronder zie je het kaartje van de nieuwe omleiding.

route-1

De Harreweg is ter hoogte van de Slimme Watering gestremd. Bewoners van de Harreweg en omgeving in het buitengebied moeten nu  10 km omrijden om in Schiedam te komen. De huidige omleiding loopt via Vlaardingen. De omleiding wordt nu met 7,5 km bekort en loopt, zodra de alternatieve omleiding in gereedheid is gebracht niet meer via Vlaardingen maar gaat over een fietspad.

Hieronder zie je de door de gemeente gevisualiseerde nieuwe situatie. De alternatieve omleiding is overigens uitsluitend te gebruiken door bewoners en ondernemers die er gevestigd zijn en klanten van deze ondernemers. Om de alternatieve omleiding te gebruiken, dient men over een door de gemeente af te geven ontheffing te beschikken.

"Binnen uiterlijk 2 weken kunnen ze er gebruik van maken. Heeft te maken met het aanvragen van een ontheffing (duurt 1 - 2 weken max). Ergens volgende week wordt al gestart met het gereedmaken van het Adam Pijnackerpad. Op het Adam Pijnackerpad worden op sommige plekken door middel van rijplaten uitwijkplekken gemaakt", zo laat een woordvoerster van de gemeente ons desgevraagd weten. 

Hier lees je ons artikel van gisteren:
Bewoners Harreweg krijgen met de auto een 7,5 km kortere omleiding

Foto boven het artikel: door Jan Willem de Boer
Afbeelding onder het intro: bron gemeente Schiedam

 

07-09-2022