Officiële opening om 12.00 uur vandaag van 'RAISIN the bar'

Er is vanaf vandaag een wijnbar in de Glasfabriek

Er is vanaf vandaag een wijnbar in de Glasfabriek

SCHIEDAM - Vandaag is de eerste dag dat 'RAISIN the Bar' open is. Je vindt de bar op het terrein van de Glasfabriek. Eigenaar is Patrick Oomen. Dit is de eerste horecagelegenheid op het terrein van de Glasfabriek.

door Jan Schrijver

Patrick Oomen (33) zegt ons zijn baan te hebben opgezegd voor zijn passie 'natuurwijnen'. Hij toont ons vol trots zijn magazijn met daarin flessen rood, wit en rosé, die als gemeenschappelijke noemer hebben dat er een predicaat op te lezen valt zoals 'biologisch', 'organisch' of 'biodynamisch' en dat uitgedrukt in verschillende talen, afhankelijk van het land van herkomst. We zien onder meer wijnen uit Frankrijk, Italië, Griekenland en Spanje. Ook staan er mousserende wijnen op de kaart. Het assortiment bestaat, zegt Oomen, nu uit 80 verschillende natuurwijnen en 20 champagnes.

Als je het terrein van de Glasfabriek oploopt, zie je al snel waar de bar zich bevindt, doordat er buiten een terras is opgesteld. Veelkleurige lampjes markeren het terras. 

Binnen kun je de sfeer omschrijven als industrieel erfgoed waarin een huiskamergevoel is gecreëerd en waarin in een open ruimte creatievelingen hun werkplek hebben. 'RAISIN the Bar' maakt onderdeel uit van 'Ultraum', een collectief van creatieve ondernemers. "Hier zitten 6 creatieven die kunst, wijn, muziek, tattoos en events gaan combineren in 1 gave locatie op de Glasfabriek", zegt Oomen.

Patrick vertelt ons dat er naast zijn wijnbar door anderen een bierbrouwerij/biercafé zal worden gestart met verwachte opening begin volgend jaar.

Vandaag zal hij na 12.00 uur de gehele dag open zijn en zullen er vanwege de officiële opening 'pop-ups' zijn die voor wat te eten zullen zorgen. Zo zijn er twee pizzabakkers aanwezig. Het is de bedoeling dat 'RAISIN the Bar' met ingang van komende week elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open zal zijn. Dan zullen er eenvoudige kleine hapjes verkrijgbaar zijn, zoals stokbrood met tapenade. 

"Je kunt verschillende evenementen verwachten gerelateerd aan kunst, film, muziek en dans. Vandaag houden we een groot openingsfeest voor RAISIN the bar en later dit jaar een openingsfeest voor Ultraum", zo besluit Patrick Oomen.

Lees ook ons eerdere artikel van deze week: Exploitatie- en alcoholwetvergunning
Verleende vergunning voor Glasfabriek-terrein

oom1

afbeelding
afbeelding

24-09-2022