Echtpaar in de boeien geslagen tijdens verkeerscontrole; foutje bedankt

Echtpaar in de boeien geslagen tijdens verkeerscontrole; foutje bedankt

REGIO - De verkeerspolitie van de eenheid Rotterdam houdt met enige regelmaat grootschalige verkeerscontroles. Dat gebeurt op verschillende plaatsen in onze regio. Onlangs berichtten wij over een verkeerscontrole-actie in Schiedam Noord. Gisteren werd zo'n actie in Spijkenisse gehouden. De politie noemt de resultaten 'niet misselijk'. Er werden circa 40 boetes uitgeschreven. Ook ging er een echtpaar in de boeien, wat echter het gevolg van een foutje bleek te zijn.

De actie werd gisteren van 16.00 tot 22.00 gehouden op twee locaties langs de Groene Kruisweg in Spijkenisse. De verkeerspolitie schrijft erover: "De resultaten waren niet misselijk. Circa 40 keer proces-verbaal voor allerlei overtredingen waarvan 20 keer voor snelheid. Hierbij zijn 3 rijbewijzen ingevorderd en de hoogst gemeten snelheid was 160 daar waar 80 was toegestaan. Ook werden 5 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs."

"Als klap op de vuurpijl reed er een als gestolen gesignaleerd voertuig richting de controleplaats. Samen met basisteam Politie Nissewaard werd het voertuig op een gecontroleerde en veilige manier van alle kanten klem gezet. De bestuurder en bijrijder zaten binnen 15 seconden in de boeien. Mooie actie! Alleen.... de man bleek de eigenaar van de auto", zo meldt de politie. 

De man had zijn auto als gestolen opgegeven. Dat was een foutje van de man. Hij bleek te zijn vergeten waar hij zijn voertuig had geparkeerd. Toen hij dat besef kreeg, vond hij zijn auto terug en trok hij de melding van diefstal in. Edoch, dat bleek in het politiesysteem niet op de juiste wijze vastgelegd, waardoor het voertuig nog steeds als gestolen gesignaleerd stond. De politie: "De man en vrouw hebben wij snel weer uit de boeien bevrijd, waarna ze hun weg weer konden vervolgen. Gelukkig konden ze er achteraf zelf om lachen. Foutje bedankt..."

Hier lees je ons artikel over de verkeerscontrole in Schiedam Noord:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/35-bekeuringen-uitgedeeld-bij-verkeerscontrole-in-schiedam-noord

Foto: bron Instagram @verkeerspolitie_rotterdam

 

09-04-2021