36 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole in Schiedam Noord

36 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole in Schiedam Noord

SCHIEDAM - Gisteravond heeft de Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam in Schiedam Noord tussen halfacht en tien uur een verkeerscontrole gehouden rond de Churchillweg en het Bachplein. Hierbij werd 36 maal verbaliserend opgetreden door de politie.

De woordvoerster van de politie laat ons desgevraagd weten dat er 22 bekeuringen wegens overtreding van de binnen de bebouwde kom geldende maximumsnelheid werden uitgeschreven. Een automobilist reed dermate hard dat het niet bij een bekeuring bleef, maar dat bovendien het rijbewijs werd ingenomen.

Eén boete werd uitgeschreven in verband met het rijden onder invloed van drugs. Ook werd een boete uitgeschreven vanwege telefoneren met de telefoon in de hand. In twee gevallen gingen automobilisten op de bon omdat er met de verlichting iets niet in orde was. Een bestuurder werd beboet omdat deze geen rijbewijs heeft. Een bestuurder van een auto heeft wel een rijbewijs, maar kon dit niet tonen, hetgeen ook een proces-verbaal betekende.

Een voertuig dat te veel lawaai maakte kon niet door de beugel. Ook waren er drie gevallen van voertuigen die aan het verkeer deelnamen, terwijl er een WOK-registratie voor de desbetreffende voertuigen geldt (WOK staat voor Wacht op keuren). 

Voorts werden er drie boetes uitgeschreven wegens overtreding van de avondklok.

26-03-2021