Door werkzaamheden ter hoogte van tramkeerlus

Doorgang Slimme Watering afgesloten voor alle verkeer

Doorgang Slimme Watering afgesloten voor alle verkeer

SCHIEDAM - Op maandag 22 augustus starten de herinrichtingswerkzaamheden in de omgeving van het eindpunt van tramlijn 21 en is de doorgang op de Slimme Watering ter hoogte van de tramkeerlus afgesloten voor al het verkeer. Daarover zijn de omwonenden onlangs per brief op de hoogte gesteld door de aannemer Dura Vermeer.

Over de bereikbaarheid wordt in de brief opgemerkt: "Het werkgebied vormt een belangrijk onderdeel van de doorgaande route. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, blijft doorgang altijd mogelijk voor busvervoer en hulpdiensten. Wel vragen we het overige verkeer de omleidingen te volgen. U kunt de linkerzijde van de wijk verlaten via de Scheepvaartweg-Van Dalsumlaan en de rechterzijde via de Slimme Watering-Zwaluwlaan/'s-Gravelandseweg."

De omwonenden moeten rekening houden met hinder. Er wordt gewerkt met groot materiaal, onder meer vrachtwagens. Dit kan geluidsoverlast geven door draaiende motoren. De RET verwacht ook overlast ten gevolge van het slijpen van de rails en het breken van beton. De aannemer merkt voorts nog op dat de werkzaamheden die momenteel reeds in de Akkers worden uitgevoerd, losstaan van de werkzaamheden die op 22 augustus a.s. in het tramlusgebied beginnen en die naar verwachting tot medio december zullen duren. 

Lees ook: Ophogingen en aanpak keerlus hebben gevolg voor tramlijn 21

13-07-2022