Tijdelijk vervallen 2 haltes tram 21 en tijdelijk bushalte bij Bachplein

Ophogingen en aanpak keerlus hebben gevolg voor tramlijn 21

Ophogingen en aanpak keerlus hebben gevolg voor tramlijn 21

SCHIEDAM - Maandag 22 augustus a.s. start Dura Vermeer met de reconstructie van de tramkeerlus op de Slimme Watering. Dat duurt tot half december van dit jaar. Vanaf die datum rijdt tramlijn 21 niet tot het eindpunt.

Het openbaar gebied in de omgeving van de keerlus zal worden opgehoogd. De RET verwijdert de tramrails en zal deze later weer terugplaatsen. 

Vanaf 22 augustus a.s. zijn haltes Harreweg en Boeier vervallen. "Reis voor deze haltes met tramlijn 24 naar halte Bachplein en vervolg uw reis te voet of met buslijnen 51, 52 of 53", zo luidt het advies van de RET. De openbaar vervoerder voegt eraan toe: "Buslijnen 51, 52 en 53 rijden een omleiding tussen de Scheepvaartweg en Laan van Bol'es. De bussen halteren in ieder geval op de tijdelijke bushalte Bachplein voor een overstap tussen tram en bus. Goed om te weten: buslijn 121 heet vanaf 22 augustus buslijn 52."

Op maandag 18 juli aanstaande vindt van 19.00 tot 20.00 uur een online vragenuur plaats voor omwonenden (met behulp van het programma MS Teams). Om hieraan mee te doen dienen deelnemers om een link naar de sessie te krijgen zich aan te melden via k.tielemans@duravermeer.nl, met vermelding van naam en adres. Karlijn Tielemans is de omgevingsmanager van aannemer Dura Vermeer.

Tijdens het online vragenuur zal ook iemand van de RET beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen.

Hier lees je meer informatie op de gemeentelijke website:
https://www.schiedam.nl/a-tot-z/tramkeerlus-slimme-watering

Aanvankelijk was het de bedoeling de werkzaamheden vorig jaar te starten, dat lees je hier:
Stuk van Slimme Watering en Scheepvaartweg en de tramkeerlus gaan op de schop

Gemeente blijkt een tekort in het projectbudget te hebben

Foto: de tramlijn 21 bij de keerlus ofwel het begin/eindpunt van deze lijn (foto door Gert Struijs)

13-07-2022