Ook het publiek kan zijn stem uitbrengen

Dit zijn de kanshebbers voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

Dit zijn de kanshebbers voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

SCHIEDAM - In Stedelijk Museum Schiedam zijn vanmiddag de vier kunstenaars door hun scouts voorgesteld aan het publiek: v.l.n.r. Salim Bayri, Bruin Parry, Minne Kersten en Agnes Waruguru (foto boven).

Museumdirecteur Anne de Haij was erg blij dat ook dit jaar de samenwerking tussen Stedelijk Museum Schiedam en de Volkskrant weer tot stand gekomen is en de tentoonstelling vanmiddag kon worden geopend.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een oeuvreprijs voor getalenteerde kunstenaars van 35 jaar of jonger, die wonen en werken in Nederland. Dit jaar wordt de prijs voor de veertiende keer uitgereikt.

Elke kunstenaar werd door zijn of haar scout geïntroduceerd. Er werd uitgelegd waarom de kunstenaar de prijs zou moeten winnen en waarop de scout had gelet. De door de vakjury gekozen kunstenaar wint 10.000 euro en de door het publiek gekozen kunstenaar wint een prijs van 2.500 euro.

Na de uitleg van de scouts konden de bezoekers naar de zalen om het werk van de jonge kunstenaars ook zelf te gaan bekijken. Daar was bovendien volop gelegenheid om vragen te stellen.

Lees hier ons artikel van gisteren: Aanstormend talent in Stedelijk Museum Schiedam.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is te zien van 1 oktober 2022 tot en met 15 januari 2023 in Stedelijk Museum Schiedam.

VKB13

Foto onder het artikel: de genomineerden met conservator Ellis Kat (uiterst rechts op de foto)

Foto's onder: scout Abdelkader Benali (Salim Bayri); scout Aukje Dekker (Bruin Parry); scout Hester Alberdingk Thym (Agnes Waruguru); scout Yasmijn Jarram (Minne Kersten)

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

30-09-2022