Dinsdagochtend worden de roeden op de molen geplaatst

Dinsdagochtend worden de roeden op de molen geplaatst

SCHIEDAM - Molen De Vrijheid aan de Noordvest krijgt nieuwe wiekenroeden. Dinsdag 26 oktober a.s. zullen in de loop van de ochtend de roeden door het gat van de wiekenas worden gestoken en worden opgehekt.

De telescoopkraan wordt om ongeveer 7.30 uur verwacht. De hijswerkzaamheden zullen naar verwachting om circa 8.30 uur beginnen en enkele uren in beslag nemen.

Publiek is welkom om vanaf de Noordvestsingel - dit is aan de overkant van de Noordvestgracht - de werkzaamheden te bekijken. "Van daaruit is er goed zicht en sta je veilig", zo laat Stichting De Schiedamse Molens weten. 

Als de weersomstandigheden niet goed genoeg zijn om de werkzaamheden uit te voeren, wordt de datum verplaatst. 

Voor de nieuwe roeden van molen De Vrijheid en molen De Palmboom loopt momenteel een crowdfundactie via het nationale Molenfonds. Voor De Vrijheid zijn er al nieuwe roeden gemaakt en afgeleverd omdat het maalbedrijf dat in de molen is gevestigd niet stil kan staan, aldus Stichting De Schiedamse Molens. Lees meer over de actie in ons eerdere artikel: https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/nieuwe-roeden-voor-molens-de-vrijheid-en-de-palmboom

Foto: de roeden liggen al enige weken klaar op de kade (foto door Rob van der Stel)

Lees ook: https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/vandaag-worden-de-roeden-van-molen-de-vrijheid-verwijderd

22-10-2021