Delegatie uit Togo komt drank keuren in Schiedam

Delegatie uit Togo komt drank keuren in Schiedam

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdagmiddag 4 maart komt in Schiedam een delegatie uit Togo een bezoek brengen aan Serious Bee Distillers in het voormalige ONS-Gebouw aan de Van Heekstraat in Schiedam.

Serious Bee Distillers heeft op verzoek van een opdrachtgever uit Togo een palmwijn gedistilleerd, welke drank in de Afrikaanse landen Togo, Ghana en Benin bekendstaat als Sodabi. De delegatie komt de drank zaterdag proeven en keuren. Na goedkeuring wordt de drank door de delegatie gezegend en kan de drank in productie worden genomen en op de markt worden gebracht als ‘Ahobli Spiritual Sodabi’.

Het gaat om een drank met een spirituele en historische achtergrond. In landen als Togo, Ghana en Benin wordt al eeuwenlang palmwijn gedistilleerd tot ‘sodabi’. Deze drank werd en wordt gebruikt om plengoffers te brengen bij belangrijke rituele gelegenheden. Leden van de band ‘Togo All Stars’ komen zaterdag op bezoek bij Serious Bee Distillers. Zodra de drank geproduceerd zal zijn, zal de band voorafgaand aan elk concert plengoffers gaan brengen met deze in Schiedam gedistilleerde palmwijn, zo laat Alwine van Winsen van Serious Bee Distillers weten.

Na het bezoek aan de Van Heekstraat zal de band een bezoek brengen aan Molen De Vrijheid, van welke molen de grondstof voor het product komt. Er zullen bij de molen foto's worden gemaakt die de band voor promotionele doeleinden kan gaan gebruiken. 

Lees ook ons eerdere artikel: Prins op bezoek bij Serious Bee Distillers

Het deel van het ONS-Gebouw waarin de distillateur is gevestigd zal overigens worden gesloopt. Het bedrijf is op zoek naar een nieuwe ruimte. Dat kun je in dit artikel lezen: Deel ONS-Gebouw gaat tegen de vlakte 

Foto's: de flessen met gedistilleerd in de verschillende stadia van het proces staan klaar, op de foto onder zie je voor de flessen de cd's staan van de Togo All Stars (c) De Schiedammer Online

spir

03-03-2023