Wellicht zijn verkeersgebruikers Vlaardingen naar Rotterdam v.v. niet op de hoogte

De rotonde aan de kant van de brug is nu gestremd

De rotonde aan de kant van de brug is nu gestremd

SCHIEDAM - De rotonde op de Nieuwe Haven bij de Oranjebrug aan de kant van de brug is nu gestremd voor alle verkeer. De foto's in dit artikel zijn om 17.00 uur gemaakt.

noordkant

Veel mensen schijnen toch geen rekening te houden met de afsluiting. Veel verkeer komt bijvoorbeeld vanuit de Schoolstraat aanrijden op de Nieuwe Haven en dient daar bij de afzetting om te keren. Ook vanaf de BK-laan komt nog steeds veel verkeer dat kennelijk de bedoeling heeft over de brug naar het centrum van Schiedam of verder naar Oost of naar Rotterdam te gaan. De verkeersregelaars hebben de handen vol momenteel.

De afsluiting is weken van te voren met het publiek in Schiedam gecommuniceerd, onder meer door de gemeente via informatie-displays in de buurt van de brug. De brug ligt ook op een door veel Vlaardingers en Rotterdammers gebruikte route om van Vlaardingen in Rotterdam te komen v.v. en wellicht is de afsluiting in onze buursteden niet doorgedrongen tot de weggebruikers.

Lees ook: Het inhijsen van het nieuwe brugdek start vanavond

strem2

Foto's: boven het artikel en in het artikel door Louise Melchers om 17.00 uur, de foto's in de galerij onder dit artikel om 19.30 uur door Gert Struijs

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

11-03-2023