Het inhijsen van het nieuwe brugdek start vanavond

Het inhijsen van het nieuwe brugdek start vanavond

SCHIEDAM - Vanavond wordt het nieuwe brugdek vanaf het ponton met twee kranen in de brug gehesen. Aan elke kant van de brug staat een kraan.

Van de projectleider vernamen we dat het inhijsen om 19.00 van start gaat. De gemeente schrijft op deze webpagina dat het inhijsen gepland staat vanaf 20.00 uur tot en met 02.00 uur 's nachts. "Het nieuwe brugdek voor de Oranjebrug wordt met twee grote hijskranen op zijn plek gehesen. Een kraan bij de rotonde aan de Nieuwe Haven en een kraan aan de kant van de Oranjestraat. Mocht je een kijkje willen nemen, dan kun je het beste langs de kade aan de Nieuwe Haven staan", zo luidt het advies van de gemeente. 

De rotonde op de Nieuwe Haven ter hoogte van de brug was vandaag nog te gebruiken voor de auto's, maar werd om ongeveer 16.00 uur voor de helft (zeg maar de brugkant) afgezet.

Hier zie je een video-impressie van het nachtwerk:

Dit is een interessante webpagina die de brug vanuit de lucht laat zien:
https://www.eyefly.nl/oranjebrug-schiedam/

De foto's die je ziet boven het artikel en de twee hieronder, zijn kort na een uur vanmiddag genomen (door Louise Melchers). De foto's die je onderin ziet (in de fotogalerij) zijn rond 11.30 uur genomen (door Gert Struijs). De video-impressie hierboven is gemaakt door Jan Willem de Boer van JW TV.

gesloopt

gesloopt3

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

11-03-2023