Cock de Jong lijsttrekker van ouderenpartij AOV Schiedam

Cock de Jong lijsttrekker van ouderenpartij AOV Schiedam

SCHIEDAM - De leden van de ouderenpartij AOV Schiedam hebben Cock de Jong gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

"Cock de Jong is sinds 2018 actief in de lokale politiek namens de ouderenpartij AOV Schiedam en heeft veel kennis en ervaring opgedaan. Hij weet ‘hoe de hazen lopen’", zo laat het bestuur van AOV Schiedam weten. Het bestuur van de ouderenpartij AOV Schiedam geeft aan blij te zijn met deze uitslag en ziet met vertrouwen de campagne tegemoet.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is hij volksvertegenwoordiger voor het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) in de gemeenteraad van Schiedam.

Cock de Jong: “Ik ben er trots op dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven om de partij te leiden in de campagne voor de Schiedamse Gemeenteraadverkiezingen 2022”. Hij vervolgt: “Het raadslidmaatschap heeft mij veel geleerd. Samen met de andere leden van de fractie en onze wethouder hebben wij veel tot stand gebracht. Ik vind het een eer dat ik nu de partij mag aanvoeren tijdens de komende campagne, maar vooral dat ik leiding mag geven aan een fantastisch team kandidaten”.

De fractie van de AOV Schiedam bestaat nu naast Cock de Jong uit fractievoorzitter Karin de Vries en raadslid Christien Bruggeman. De partij heeft een vierde zetel; daarop heeft Anneke Post zitting, die zich afsplitste. Opvolger/commissielid is Hans Rietkerken. 

De complete lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is bekend, maar wordt nog niet bekendgemaakt door de partij. Wat ons wel al bekend is, is dat de huidige fractievoorzitter, Karin de Vries, niet meer terug wil keren in de raad. Dat wordt ons desgevraagd bevestigd  door Cock de Jong. Hier lees je een eerder artikel over Karin de Vries (inzake het hoefddoekdebat); hetgeen in dit artikel besproken wordt, is overigens geen reden vom niet meer verkiesbaar te willen zijn. Het besluit om niet meer in de raad terug te keren heeft Karin de Vries genomen uit persoonlijke overwegingen. 

Aanvankelijk was de huidige wethouder Duncan Ruseler gekozen als lijsttrekker, maar hij heeft onlangs een nieuwe functie aanvaard als gemeentesecretaris van de gemeente Woudenberg. Dat lees je hier. Hij gaf over deze loopbaanstap een interview aan Jan Willem de Boer. Dat zie je hier

Foto: Cock de Jong (bron AOV Schiedam)

07-01-2022

error showing content