Ook Rotterdamse collega Aboutaleb komt burgemeester Schiedam uitzwaaien

Burgemeester Cor Lamers neemt tweemaal afscheid

Burgemeester Cor Lamers neemt tweemaal afscheid

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers neemt op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni afscheid als burgemeester van Schiedam.

Op donderdag 1 juni wordt in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam tussen 16.00 en 18.00 uur een afscheid georganiseerd ter gelegenheid van het vertrek van Cor Lamers als burgemeester van Schiedam. Deze gelegenheid is openbaar en iedereen is hierbij van harte welkom, zo meldt de gemeente in een persbericht. "De gemeente hoopt veel inwoners, partners van de gemeente en andere belangstellenden te zien. Er is voor het oudste gebouw van Schiedam gekozen vanwege de belangstelling van burgemeester Lamers voor geschiedenis. Vanzelfsprekend krijgt die middagbijeenkomst een mooi Schiedams karakter", aldus de gemeente.

Bijzondere gemeenteraadsvergadering
Op woensdag 31 mei wordt een zogenoemde bijzondere gemeenteraadsvergadering in de Aleidazaal (raadszaal) van de gemeente Schiedam aan het Stadserf 1 gehouden. De gemeenteraad staat met diverse insprekers stil bij zijn vertrek. Loco-burgemeester Antoinette Laan, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Onno Spek, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en commissaris van de koning in de provincie Zuid-Holland Jaap Smit spreken die avond.

De vergadering begint om 20.00 uur. De raadszaal is toegankelijk voor genodigden. Overige bezoekers wordt daarom verzocht in de Hagazaal van het Stadskantoor de bijeenkomst op scherm te volgen. De bijeenkomst is ook thuis te volgen via de gemeentelijke website schiedam.nl of via lokale omroep SCHIE (via Caiway kanaal 12, KPN/XS4ALL kanaal 1370, T-mobile kanaal 708 en online via schie.nu).

Lees hier wie de waarnemend burgemeester zal zijn per 2 juni 2023.
Oud-inwoner van Schiedam Woudhoek en oud-leerling gymnasium
Jules Bijl waarnemend burgemeester Schiedam

26-05-2023