BroersFEST! is verplaatst naar volgend jaar

BroersFEST! is verplaatst naar volgend jaar

SCHIEDAM - Op zaterdag 2 juli 2022 was op de Kloosterplaats de eerste editie van BroersFEST! gepland. Dit nieuwe evenement is bedoeld om bezoekers naar het Broersveld, de Broersvest en het Land van Belofte te trekken. De organisatie heeft het evenement naar 2023 verplaatst. Hieronder lees je in het statement van de organisatie waarom de eerste editie van BroersFEST! is verplaatst.

De nieuwkomer wil een goede eerste editie neerzetten

Organisator BroersFEST! in Schiedam Centrum:  "We zien hoeveel tijd het kost om een cultureel festival als dit goed te organiseren. Vanuit het centrum zijn we eraan gewend geraakt om evenementen die er al jaren zijn te herhalen. Natuurlijk met af en toe een andere invulling, maar met de blauwdruk die er al ligt. Dat is bij de organisatie van BroersFEST! heel anders. We gaan van de gebaande paden af, op zoek naar acts uit de binnenstad van Schiedam en de andere wijken op een nog onontdekte locatie, de Kloosterplaats. Tijdens onze voorbereiding zagen we hoeveel potentie dit nieuwe evenement eigenlijk heeft."
 
Teveel leuks om te laten liggen
We ontdekten dat er zoveel leuks te vinden is. Iedereen kent wel iemand en de verschillende achterbannen hebben ook vaak weer mooie tips. Zonde om daar niet achteraan te gaan, wegens gebrek aan tijd. We willen dit niet overhaast doen. Dus hebben we met het team besloten: We zetten niet een tandje erbij om de datum te halen, maar doen een stapje terug. Zo geven we iedereen de nodige zorg en aandacht met een mooie line-up voor volgend jaar als resultaat."

De ruimte om door te pakken
De organisatie bedankt Gemeente Schiedam, Schiedam Partners en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. voor het meedenken en begeleiden van de (subsidie/vergunning) aanvragen. "Wij gaan gewoon verder met de organisatie, we hebben nu meer tijd en die gaan we zeker benutten! Misschien is dit wel het moment om mensen opnieuw te vragen om mee te doen." Nu er meer ruimte is, denkt de organisatie dat er ook meer mensen uit de wijken het BroersFEST! in hun agenda zetten. "Kom maar door met alle hapjes, sapjes, bijzondere acts en ander festival-leuks", lachen Amber Verspeek en Sascha Holl namens het organisatieteam. "We ontvangen jullie graag in 2023."

Hartelijke groet,
Namens het Team BroersFEST!

Amber Verspeek, Sascha Holl

&
Stichting Centrummanagement Schiedam
Kitty Buijtendijk, Centrummanager

kittybuijtendijk@schiedamcentrum.nl

www.schiedamcentrum.nl

Tekst: door Stichting Centrummanagement Schiedam
Afbeelding: bron Stichting Centrummanagement Schiedam
(infotorial)

Lees ook het eerdere bericht:
Nieuw intiem werelds festival in Schiedam Centrum

08-06-2022