BroersFEST!

Nieuw intiem werelds festival in Schiedam Centrum

Nieuw intiem werelds festival in Schiedam Centrum

SCHIEDAM - Op zaterdag 2 juli 2022 vindt de eerste editie van BroersFEST! plaats. Dit nieuwe evenement trekt bezoekers naar het Broersveld, de Broersvest en het Land van Belofte. Op de Kloosterplaats luistert en kijkt het publiek naar waanzinnige wereldse acts. Een vertegenwoordiging van de mix van ondernemers die samen dit unieke gebied in Schiedam Centrum vormen. De organisatie zoekt nog passende acts.

"Als Centrummanagement initiëren we nieuwe acties en ondersteunen we initiatieven", zegt Kitty Buijtendijk van Schiedam Centrum. "Dit intieme festival met ruimte voor verschillende smaaksensaties en cultuurbeleving was iets dat al langer op ons lijstje stond. Toen er een organisatie op ons pad kwam die dit op wilde pakken, hebben wij deze kans gegrepen. We willen dit festival, dat klein van start gaat, laten groeien tot een begrip in de stad. Dit gebied verdient het om in de kijker te staan. De zee van groen van de hoge bomen in het Broersveld, het terras van Hotspot Hutspot op de Kloosterplaats, de boulevard van eettentjes en restaurants op de Broersvest, ze zijn stuk voor stuk het ontdekken waard."

De horeca in dit gebied loopt uiteen van Arabisch tot Engels en van Portugees tot Surinaams. Om de verschillende stands met hapjes en sapjes op te luisteren is de organisatie op zoek naar acts uit deze landen. "We zoeken inwoners die semi-professioneel optreden. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan die groep die altijd samen jamt in het wijkgebouw of de buurvrouw die zo prachtig zingt in haar eigen taal."
 
Wie in jouw wijk weet een waanzinnige wereldact?
Ken jij of ben jij een bijzonder talent? Zing je fado's of heb je een brassband? Bespeel je een typisch instrument of beheers je een andere kunstvorm? Laat het weten aan Centrummanager Kitty, via kittybuijtendijk@schiedamcentrum.nl
Zij kijkt samen met jou naar de mogelijkheid om op te treden op dit intieme festival.
 
De komende periode laat de organisatie steeds meer los over de verdere invulling van het festival. Houd @schiedamcentrum in de gaten!

Tekst: Centrummanagement Schiedam
Foto: het Broersveld (bron foto Centrummanagement Schiedam)
(infotorial)

Broersfest logo

 

31-05-2022