Brian Leons naar HBSS

Brian Leons naar HBSS

VOETBAL - Schiedams derdeklasser HBSS kan voor komend seizoen rekenen op de inbreng van Brian Leons. De aanvaller met een rijk verleden aan clubs, waaronder IFC, Deltasport, Heinenoord en recentelijk Meeuwenplaat, maakt in de zomer de overstap naar de oranjehemden van Harga. 

De altijd goedlachse Leons zegt over zijn keuze: “Ik ken de mensen van HBSS al langer en ook wat spelers die daar nu spelen of die volgend seizoen nieuw zullen zijn. Via mijn maatje Siebren Hoekstra kwam ik pas geleden weer in contact en toen was, na een kort gesprekje, de keuze snel gemaakt. Met mijn ervaring kan ik zeker een positieve bijdrage leveren aan het team dat komend jaar hopelijk op tweede klasse niveau uit zal komen. Ze staan nu meer dan terecht aan kop in de afdeling waarin ik nu ook met Meeuwenplaat uitkom.”

Trainer Toon Wolters is blij met de komst van Leons. “Brian is een goeie gast, hart op de tong en altijd in voor een geintje. De sfeer zal zeker nog beter worden nu hij erbij komt. Maar hij heeft ook zeker een gedreven, serieuze kant, dat blijkt wel uit de mooie onderneming die hij op poten gezet heeft. Ik heb daar respect voor en kan daar wel mee werken. Buiten dat is hij natuurlijk ook gewoon nog steeds een goeie, bruikbare speler.”

“Brian Leons is de eerste aanwinst die we naar buiten brengen maar we kunnen inmiddels rekenen op mooie, kwalitatieve én ervaren aanwas voor ons nieuwe seizoen”, stelt Hen Bras van de TC van de Schiedammers. "Op korte termijn kunnen we, nu we bijna iedereen gesproken hebben, mooie namen naar buiten brengen. We zijn heel blij dat het overgrote deel van de selectie inmiddels aangegeven heeft te blijven meewerken aan onze weg omhoog. Recentelijk hebben we Tobi Fasanya en Jesaja Dias al mogen verwelkomen als tussen-aanwinsten en die kunnen wellicht ook, als ze straks fit zijn, nog dit seizoen al hun steentje bijdragen. Het aanblijven van spelers als bijvoorbeeld Leroy van Bueren, Joel Meijnckens, Yassine Belghar, Randy Trindade de Vilhena, Obrean Cronie, Batuhan Saglam, Aran Bekaroe, Kevin Edmilson Santos, Steven Lugtmeier en Naigy Klepke doet ons goed en geeft zeker een mooie basis om door te bouwen. Naar we hopen in de tweede klasse, willen we dan zo goed mogelijk voor de dag komen.”

Lees ook het laatste wedstrijdverslag: Plichtmatige zege koploper HBSS

Foto: Brian Leons toont het HBSS-shirt (foto bron HBSS)

09-03-2023