Plichtmatige zege koploper HBSS

De nummer 2 Kethel Spaland wint uit bij Excelsior'20: 1-2

VOETBAL - In de derde klasse D deed HBSS wat je van een koploper kunt verwachten: op eigen veld werd met 4-1 gewonnen tegen de nummer 4 van de tabel, Vierpolders. De naaste belager en stadsgenoot van HBSS - Kethel Spaland -  wist uit tegen Excelsior'20 de Schiedamse derby te winnen: 1-2.

Een fris decor was vandaag het strijdtoneel van HBSS - Vierpolders. Dat leek vooraf leuk want het betrof immers de koploper HBSS tegen de nummer 4 maar toch werden de opgekomen supporters niet warm van het schouwspel. Al snel moest de immer gedegen Steven Lugtmeier handelen om de 0-1 te voorkomen waarna een crosspass van Naigy Klepke door Orbrean Cronie zeer bekwaam werd afgerond met een schuiver in de korte hoek: 1-0. HBSS zette niet door hoewel er toch een potentiële periodetitel op het spel stond.

Bij een gunstig resultaat op Thurlede - waar de derby Excelsior'20-Kethel Spaland werd gespeeld - zouden de oranjehemden immers deze prijs bij kunnen schrijven. Maar in plaats van de marge te vergroten, kwam Vierpolders op gelijke hoogte toen een combinatie door het hart van het veld netjes werd afgerond. De rust werd zodoende bereikt met 1-1 tussenstand.

Na rust was het goalgetter Joel Meijnckens, in de ploeg gekomen voor Dikkie Bontes, die op aangegeven van Leroy van Bueren met een vlammend schot de voorsprong bewerkstelligde: 2-1.

Het slotakkoord was voor captain Berkan Bayraktar die eerst alert was op een door de doelman losgelaten bal (3-1) en een kwartier voor tijd een corner van Naigy Klepke snoeihard tegen de netten kopte. Hiermee werd alsnog een afgetekende 4-1 zege voor de Harga-club een feit.

Doordat de nummer 2, Kethel Spaland, met 1-2 zegevierde bij Excelsior’20, moet het proosten op periodetitel voor HBSS nog even in de koelkast. "Niet erg want het doel dit seizoen is van hoger plan (de titel) en daarvoor staan de mannen van Toon Wolters nog altijd minimaal 11 punten voor op de naaste belagers", zo reageert de technische staf van HBSS.

Excelsior'20 - vv Kethel Spaland 1-2
In de derde minuut van de derby wist Excelsior'20 al op voorspong te komen door een doelpunt van Dani Ruiz Sarabia. De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten. Zeven minuten later maakte Chris Delgado gelijk voor de bezoekers: 1-1. Ongeveer tien minuten voor rust werd de ruststand en tevens eindstand bereikt door een doelpunt van Daan Nesse: 1-2. "Teleurstelende derby met een gelukstreffer die zorgt voor de beslissing", is de reactie van Excelsior'20 na afloop.

Excelsior'20 staat op de tiende positie.

Foto's: wedstrijdbeelden uit de derby van vandaag (foto's door Robert Schaeffer)