Voor patat & snacks, belegde broodjes, pasta's en ook koffie en ontbijt

Binnenkort opening van Hip Schiedam

Binnenkort opening van Hip Schiedam

SCHIEDAM - Op de Hoogstraat 157 (hoek met Korte Dam) komt Hip Schiedam. In deze horecagelegenheid wordt een combinatie geboden van snacks (zoals patat en kroket), belegde broodjes en pasta's. 

door Jan Schrijver

Op 14 juni 2022 meldden wij reeds dat er een nieuwe uitbater was gevonden voor de winkel waarin kortstondig de snackbar Piet Patat was geopend. Ervoor was er eveneens een snackbar gevestigd, die zich specialiseerde in ambachtelijk bereide friet genaamd 'Art de la Terre'. Daarvoor zat er enige tijd een winkel op het gebied van ICT. Het punt zal bij veel Schiedammers ook nog bekend staan als een servicewinkel van Caiway.

De nieuwe uitbater ging voortvarend van start met het verwijderen van het oude inventaris (zie foto onder). 

pp1

Daarna werden de ruiten van het hoekpand afgeplakt, met de vermelding dat hier de hipste zaak van Schiedam zou gaan komen. Niet zichtbaar voor de buitenwereld is er binnen wel werk verricht. Zo hangt er nu een nieuwe afzuiginstallatie en is er een moderne muurschildering aangebracht (zie foto onder).

muur

Gisteren is begonnen met het aanbrengen van een egalisatielaag op de vloer. Daarna wordt een visgraat-vinyl-vloer gelegd. De indeling wordt zodanig dat er meer ruimte ontstaat voor klanten om te zitten dan bij de vorige eigenaren. Er komen niet alleen drie á vier tafels met stoelen in de winkel. Achter het raam komt een eetbar met hoge stoelen. Aan de zijde Korte Dam komt een klein terras. Uitbaters zijn Claudia Goudswaard (heeft horeca-ervaring als manager van een Beren-restaurant) en haar man Salih Elem (was eigenaar van restaurant Hello Pasta in Vlaardingen).

Salih Elem hoopt voor Koningsdag open te zijn. "Maar het kan ook enkele dagen later worden, want ik ben een 'Pietje precies'. Alles moet helemaal af zijn, voordat ik openga", zegt hij. Het is de bedoeling zeven dagen in de week open te zijn, vanaf 9.00 uur tot 22.00 uur. "Dit is een prachtig punt, in een winkel- en uitgaangsgebied, en ook in toeristisch opzicht, want het is vlakbij de historische Dam met de sluis en de Korenbeurs, er komt een toeristische fietsroute langs en zomers is er ook het watertoerisme. Daarop inspelend: de mensen kunnen hier ook een lekkere kop koffie komen drinken, we betrekken onze bonen van de koffiebranderij De Brandzaak. Ook zullen we in de ochtend ontbijt bieden."

Hier lees je onze eerdere artikelen:
'Hier gaat nu de hipste, chicste patatzaak komen'

'Piet Patat' op de Hoogstraat gaat morgen officieel open

Hier lees je ons artikel van gisteren over de heropening van Brasserie De Eenling die verbouwd wordt:
Brasserie De Eenling na de verbouwing heropend?

Foto's (c) De Schiedammer Online

30-03-2023