Brasserie De Eenling na de verbouwing heropend?

Brasserie De Eenling na de verbouwing heropend?

SCHIEDAM - Brasserie De Eenling aan de Grote Markt 17 wordt verbouwd. Vanavond was er een grote groep dames aan het dineren. Vanaf buiten gezien kan de indruk ontstaan dat deze brasserie weer geopend is. Navraag binnen leerde ons dat dit nog niet het geval is.

door Jan Schrijver

Vanavond waren de leden van Vrouwen Sociëteit Schiedam (VSS) in Brasserie De Eenling aan het eten. Het is sinds kort hun nieuwe locatie waar maandelijks op de vierde woensdag van de maand gezamenlijk wordt gedineerd. In verband met de verbouwing werd de bijeenkomst nu op de laatste woensdag van de maand gehouden. 

Vorige maand werd wegens de verbouwing van De Eenling uitgeweken naar restaurant Hotspot Hutspot aan de Kloosterplaats, waar onder leiding van de eigenaar/chefkok van De Eenling - Marnix Benschop - de maaltijd voor de vrouwen op tafel werd getoverd. Inmiddels is de verbouwing zo ver gevorderd dat de leden van VSS nu in hun nieuwe honk terechtkonden voor een onder leiding van chef Benschop bereid diner.

Maar af is de verbouwing nog niet, dus nog even geduld voordat de brasserie helemaal af en weer open is voor het publiek. 

Een desgevraagde reactie van Marnix: "Zoals bekend is bij verbouwingen is dat ze altijd uitlopen. We hebben al meerdere keren onze heropening moeten uitstellen. We hadden in eerste instantie gepland om dit weekend open te gaan. Dat gaan we sowieso niet halen. 
Gisteren de uitvoerder gesproken; die zegt klaar te zijn volgende week vrijdag. We moeten nu even kijken hoe dit uitkomt met betrekking tot het paasweekend. In de loop van volgende week kan ik meer vertellen."

eenling2 (2)

29-03-2023