Driekwart van basisscholen doet niet mee aan praktisch verkeersexamen

Driekwart van basisscholen doet niet mee aan praktisch verkeersexamen

SCHIEDAM - Vandaag en morgen doen leerlingen van 6 Schiedamse basisscholen praktisch verkeersexamen. Wethouder Marcel Houtkamp trapte vanochtend, al fietsend, het verkeersexamen af op het parkeerterrein van Racket Sport Schiedam in Noord. Het aantal basisscholen dat meedoet valt tegen.

Eerder deze week kondigde de gemeente dit startmoment voor de praktische verkeersexamens aan. Toen werd er nog gesproken van deelname door acht basisscholen. "Van de 8 scholen hebben zich er helaas 2 teruggetrokken vanwege het niet meer kunnen inpassen in hun planning en gebrek aan tijd", zo licht een woordvoerder van de gemeente ons desgevraagd toe.

Er zijn in Schiedam 21 basisscholen plus nog 2 in het speciaal onderwijs. Er doen van de in totaal 23 basisscholen dit jaar 6 scholen mee ofwel bijna 75% van de scholen doet niet mee Doet de gemeente er iets aan om de deelnamegraad te verhogen?, vroegen wij de gemeente. De woordvoerder van de gemeente antwoordt: "De meeste scholen vinden veiligheid en fietsexamens heel belangrijk. In het afgelopen schooljaar lag er door corona veel druk op het onderwijsprogramma en het inlopen van de achterstanden. Omdat de planning voor het nieuwe schooljaar ruim van tevoren is gemaakt, en de fietsexamens halverwege het schooljaar zijn aangeboden in Schiedam, zijn er minder aanmeldingen binnengekomen.

Daarom is het belangrijk om vroegtijdig de examendagen te communiceren richting de scholen zodat er rekening kan worden gehouden met de planning. Scholen kunnen zich in de maand juli inschrijven op het nieuwe onderwijsaanbod via www.parelsvanschiedam.nl. Voor 2023 zijn de fietsexamens ook al bekend. Die vinden plaats op 21, 22 en 23 juni."

Er is een route voor het noordelijke deel van Schiedam en een route voor het zuidelijke deel. Welke scholen doen er in het noordelijke deel mee en welke in het zuidelijke deel?

"23 juni in het noordelijk deel, 4 scholen

1.            OBS De Violier

2.            Basisschool Ababil

3.            ODBS De Klinker

4.            IKC Kethel

24 juni in het zuidelijk deel, 2 scholen

1.            CBS de Wieken

2.            Basisschool Kaleidoscoop"

Hier lees je ons artikel van eerder deze week:
Leerlingen van acht basisscholen doen fietsexamen (deschiedammeronline.nl)

Foto: bron gemeente Schiedam

23-06-2022