Leerlingen van acht basisscholen doen fietsexamen

Leerlingen van acht basisscholen doen fietsexamen

SCHIEDAM - Op donderdag 23 en vrijdag 24 juni nemen leerlingen van acht Schiedamse basisscholen deel aan het praktisch verkeersexamen. Nieuw dit jaar is dat leerlingen, hun ouders en leerkrachten het examen kunnen voorbereiden met een online oefenexamenspel.

Het is belangrijk dat kinderen al vroeg leren om zich veilig in het verkeer te begeven. Daarvoor moeten ze niet alleen op de hoogte zijn van de verkeersregels, maar vooral ook waar ze op moeten letten. Het fietsexamen is een goede manier om de kinderen daarbij te helpen, aldus de gemeente.

Online oefenexamen
Nieuw dit jaar is dat de leerlingen kunnen deelnemen aan een online oefenexamenspel. Schiedam is de eerste gemeente die gebruikmaakt van dit verkeersexamenspel. Het spel geeft leerlingen en docenten, maar ook de ouders de mogelijkheid om samen met kinderen de routes en vooral routevaardigheden en uitdagingen online te oefenen en voor te bereiden. Via een link krijgen leerlingen, hun ouders en leerkrachten gratis toegang tot de twee Schiedamse examenroutes: een route voor het noordelijke en een route voor het zuidelijke deel van Schiedam. De scholen die zich hebben aangemeld nemen dit examenspel klassikaal af met de leerlingen. Op deze manier worden de leerlingen gedetailleerd voorbereid op wat hun 23 en 24 juni te wachten staat.

Sinds 2019
De gemeente Schiedam, Halo Jobbing en Fietsexamen Nederland organiseren het praktisch verkeersexamen sinds 2019.

22-06-2022