Coalitieakkoord wordt maandag gepresenteerd

Beoogd college met Laan (VVD), Ergin (DENK), Zwang (PvdA), Biekman (D66) en Hamerslag (PS)

Beoogd college met Laan (VVD), Ergin (DENK), Zwang (PvdA), Biekman (D66) en Hamerslag (PS)

SCHIEDAM Op maandag 27 juni aanstaande presenteert de nieuwe coalitie in Wijkhuis Dreesplein (Nieuwland) het akkoord ‘Verder, voor een kleurrijke stad’.

Dit akkoord is de uitkomst van de onderhandelingen tussen VVD, DENK, PvdA, D66 en Progressief Schiedam. Deze partijen leveren ook de kandidaat-wethouders die worden voorgedragen aan de gemeenteraad op 30 juni. Het nieuwe college van burgemeester en wethouders gaat straks concreet invulling geven aan dit akkoord.

Informateur Metin Çelik leidde de onderhandelingen in de afgelopen weken. Çelik: “Ik ben onder de indruk van het harde werk dat door de onderhandelaars in goede harmonie is verzet. Zo is het ons gelukt onze deadline van eind juni te halen. Er ligt een mooi akkoord dat de basis vormt voor een stabiel bestuur.”

De kandidaat-wethouders zijn Antoinette Laan (VVD), Doğukan Ergin (DENK), Petra Zwang (PvdA), Anouschka Biekman (D66) en Frans Hamerslag (Progressief Schiedam). Zij worden op 30 juni aan de gemeenteraad voorgedragen.

"Centraal in het akkoord staat Schiedam als kleurrijke stad. Een gegeven dat deze coalitie niet alleen omarmt, maar zelfs op een voetstuk plaatst", zo is te lezen in het persbericht van de gemeente Schiedam. 

De fractievoorzitters lichten toe: “Samen zijn wij aan de slag gegaan om een compact en op hoofdlijnen richtinggevend coalitieakkoord op te stellen voor de komende vier jaar. De afgelopen jaren zijn er goede bewegingen in gang gezet, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, groen, economie en mobiliteit. Thema's met urgentie. Daar gaan we nadrukkelijk voortvarend mee verder. Wij gaan daarbij lastige keuzes niet uit de weg. We zijn op zoek gegaan naar wat ons bindt: liefde en passie voor de stad Schiedam en de Schiedammers. Verschillen hebben we omarmd, want dat maakt ons ook kleurrijk.”

De presentatie en ondertekening van het akkoord zal op maandag 27 juni om 17.00 uur plaatsvinden in Wijkhuis Dreesplein, Dr. Willem Dreesplein 2. Belangstellenden zijn uitgenodigd om de ondertekening bij te wonen. Je kunt je aanmelden via communicatie@schiedam.nl. Er is plaats voor maximaal 50 belangstellenden.

Lees ook ons artikel van gisteren:
Burgemeester kan geen antwoord geven op vraag wat formatie van nieuw college gaat kosten. Teleurgestelde Cock de Jong: "Kennelijk is men in Schiedam minder transparant"

24-06-2022